Gezonde recepten

Cottage cheese spread met champignons, wortel en basilicum

Cottage cheese spread met champignons, wortel en basilicum

De lekkerste spreads maak je zelf! Zo flanste ik onlangs deze cottage cheese spread met champignons, wortel en basilicum in elkaar. Alle ingrediënten gaan zo goed samen en geven een extra sappige toets aan de cottage cheese. Smeer deze frisse...

Paasbroodjes

Paasbroodjes

Het is bijna Pasen. Ben je op zoek naar een leuke toevoeging voor het Paasontbijt? Dan zijn deze Paasbroodjes iets om uit te proberen! Mijn paasbroodjes zijn gevlochten volkoren rondjes met een ei in het midden.Ingrediënten (6 stuks) – 250 g...

Peperkoek granola

Peperkoek granola

Ik ben er nog eens met een granola recept én dit keer voor peperkoek granola. Ik geef de havermout een kruidige toets door speculaas- en koekkruiden te gebruiken, maar het zijn de mini stukjes peperkoek die de granola af maken. Vaak is peperkoek...

Quesadilla met cheddar, tomaat en zure room

Quesadilla met cheddar, tomaat en zure room

Geen inspiratie voor je lunch? Maak eens een quesadilla klaar, zoals deze quesadilla met cheddar, tomaat en zure room. Quesadilla, wat? De naam geeft het hoofdingrediënt al weg: queso… kaas! Quesadilla’s kan je omschrijven als Mexicaanse croques....

Wok met rijstnoedels en gemarineerde kippenblokjes

Wok met rijstnoedels en gemarineerde kippenblokjes

Dat ik graag wok, weten jullie waarschijnlijk al. Je kan er zoveel kanten mee uit. Deze wok met rijstnoedels en gemarineerde kippenblokjes is een echte smaakbom! Het recept voor de marinade kreeg ik van vrienden door. Omdat ik het nu al een tijdje...

Bladerdeegtaart met witloof, peer en feta

Bladerdeegtaart met witloof, peer en feta

Deze bladerdeegtaart met witloof, peer en feta is een perfect voor dit seizoen. De vulling van witloof en peer zorgt voor een geslaagde combinatie tussen bitter en zoet. Ik voeg persoonlijk graag nog een beetje Parmezaanse kaas toe aan het witloof...

Turks brood met olijventapenade, tomaat en feta

Turks brood met olijventapenade, tomaat en feta

Met de zomervakantie die steeds dichterbij komt, vond ik het een leuk idee om de keuken van populaire bestemmingen in mijn gerechten te laten terug komen. Vandaag start ik met een stukje Turks brood met olijventapenade, tomaat en feta. Dit is een...

Lijnzaadtoastjes met gerookte zalm en veenbessen

Lijnzaadtoastjes met gerookte zalm en veenbessen

Deze lijnzaadtoastjes met gerookte zalm en veenbessen zijn een feestelijk hapje voor elk moment. Het hapje is niet alleen lekker, maar ook heel gezond. Door het lijnzaad en de zalm is het hapje rijk aan omega 3-vetzuren.Lijnzaad bevat ook veel...

Watermeloen sticks met limoen-kokosdip

Watermeloen sticks met limoen-kokosdip

Ik heb een nieuw snack-idee dat geweldig is voor de zomer: watermeloen sticks met een limoen-kokosdip. Je bent gewaarschuwd, dat kommetje zal leeg zijn nog voor je watermeloen sticks kan zeggen. Het is vooral de dip die het zo lekker maakt. Je...

Graag meer inspiratie voor gerechten?

Dan zijn de receptbundels of weekmenu’s net wat je zoekt!