Gezonde recepten

Parelcouscous met kerstomaatjes, edamame, rucola en haloumi

Parelcouscous met kerstomaatjes, edamame, rucola en haloumi

Zomers weer betekent… salades! Deze keer startte ik met parelcouscous. Ik vind parelcouscous leuk om te gebruiken omdat het zorgt voor wat extra beet in een salade. Parelcouscous is niet volledig hetzelfde als couscous. Ze worden alletwee gemaakt...

Salade met parelcouscous, pompoen, appel en feta

Salade met parelcouscous, pompoen, appel en feta

Deze salade met parelcouscous, pompoen, appel en feta wordt misschien wel jouw favoriete gerecht van dit seizoen! Ik probeer steeds meer en meer te koken volgens de seizoenen. Daarom koos ik bij deze salade voor heerlijke pompoenblokjes en frisse...

Salade met orzo, halloumi en aardbeien

Salade met orzo, halloumi en aardbeien

Voor deze salade met orzo, berloumi en aardbeien heb ik rekening gehouden met de smaakcombinaties. Door de combinatie van zoet (aardbeien), zout (berloumi) en zuur (zoete azijn) creëer ik een super lekker, samenhangend geheel.Ingrediënten (1...

Cottage cheese spread met champignons, wortel en basilicum

Cottage cheese spread met champignons, wortel en basilicum

De lekkerste spreads maak je zelf! Zo flanste ik onlangs deze cottage cheese spread met champignons, wortel en basilicum in elkaar. Alle ingrediënten gaan zo goed samen en geven een extra sappige toets aan de cottage cheese. Smeer deze frisse...

Paasbroodjes

Paasbroodjes

Het is bijna Pasen. Ben je op zoek naar een leuke toevoeging voor het Paasontbijt? Dan zijn deze Paasbroodjes iets om uit te proberen! Mijn paasbroodjes zijn gevlochten volkoren rondjes met een ei in het midden.Ingrediënten (6 stuks) – 250 g...

Peperkoek granola

Peperkoek granola

Ik ben er nog eens met een granola recept én dit keer voor peperkoek granola. Ik geef de havermout een kruidige toets door speculaas- en koekkruiden te gebruiken, maar het zijn de mini stukjes peperkoek die de granola af maken. Vaak is peperkoek...

Quesadilla met cheddar, tomaat en zure room

Quesadilla met cheddar, tomaat en zure room

Geen inspiratie voor je lunch? Maak eens een quesadilla klaar, zoals deze quesadilla met cheddar, tomaat en zure room. Quesadilla, wat? De naam geeft het hoofdingrediënt al weg: queso… kaas! Quesadilla’s kan je omschrijven als Mexicaanse croques....

Wok met rijstnoedels en gemarineerde kippenblokjes

Wok met rijstnoedels en gemarineerde kippenblokjes

Dat ik graag wok, weten jullie waarschijnlijk al. Je kan er zoveel kanten mee uit. Deze wok met rijstnoedels en gemarineerde kippenblokjes is een echte smaakbom! Het recept voor de marinade kreeg ik van vrienden door. Omdat ik het nu al een tijdje...

Bladerdeegtaart met witloof, peer en feta

Bladerdeegtaart met witloof, peer en feta

Deze bladerdeegtaart met witloof, peer en feta is een perfect voor dit seizoen. De vulling van witloof en peer zorgt voor een geslaagde combinatie tussen bitter en zoet. Ik voeg persoonlijk graag nog een beetje Parmezaanse kaas toe aan het witloof...

Graag meer inspiratie voor gerechten?

Dan zijn de receptbundels of weekmenu’s net wat je zoekt!