Wist je dat je pompoen ook kan gebruiken voor gebak? Ja, je kan er pompoentaart mee maken! Een taart met een heerlijke pompoenvulling met kaneel. Zo is deze taart perfect voor dit seizoen!
Het is wel degelijk zoet gebak en geen hartige taart. In Amerika is pumpkin pie even populair als appeltaart hier. Probeer deze pompoentaart een keer en kijk of het jou ook kan bekoren.
Ingrediënten
– 1 vel kruimeldeeg
– 425g pompoenblokjes
– 1 kl kaneel
– 1/2 tl gemberpoeder
– 1/2 tl kruidnagel
– 500ml geëvaporeerde melk halfvol
– 6 el bloem
– 2 eieren
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Kook de pompoenblokjes gaar en plet/mix tot puree. Laat afkoelen.
3. Voeg kaneel, gember en kruidnagel toe aan de pompoenpuree en meng goed.
4. Meng 6 el bloem in de gecondenseerde melk.
5. Voeg aan de melk 2 eieren en het pompoenmengsel toe en meng.
6. Doe het kruimeldeeg in een taartvorm. Druk goed aan. Prik enkele gaatjes in de taartbodem.
7. Giet het pompoenmengsel in de taartbodem.
8. Bak de pompoentaart 30 minuten.
Serveertip: Wanneer de pompoentaart afgekoeld is, snij in stukken. Voorzie elk stukje pompoentaart van wat kaneel of een kaneelstokje en een toef (light) slagroom.


Snij jezelf snel een stukje pompoentaart af en geniet!
PS: Heb je het toch niet zo op pompoen? Vervang dan door appelmoes. Voor dat recept, klik hier.
0 reacties