Als je aan herfst denkt, zijn er enkele dingen die meteen in je gedachten schieten: kouder weer, verkleurde bladeren en pompoenen. Pompoensoep is één van de meest gemaakte soepen tijdens dit seizoen. Toch kan je nog verrassen met deze klassieker. Maak de pompoensoep een beetje zoeter en zorg voor een extra smaak met kaneel. Een kruiding die, naast appeltjes, ook perfect met pompoen samengaat.
Ingrediënten
– 800g (diepvries)pompoen
– 1 zoete aardappel
– 1 ui
– 2 groentebouillonblokjes
– 1,5 l water
– 1 el olijfolie
– 1 tl kaneel
Bereiding
1. Snij de pompoen in stukjes, als dat nog niet gebeurd is. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes.
2. Snipper de ui. Stoof aan in wat olijfolie.
3. Doe ook de pompoen en zoete aardappel in de kookpot. Voeg vervolgens water, groentebouillonblokjes en kaneel toe.
4. Laat de zoete pompoensoep zo’n 20 à 30 min koken. Mix tot een glad geheel.
0 reacties