Schorseneren zijn momenteel in seizoen. Ik bedacht er een lekker bijgerecht mee: schorseneren in currysaus met krokante cashewnoten.
Het is een heel werkje om schorseneren proper te maken, maar het is het waard. De beste tip die ik je kan geven bij het schillen van schorseneren is om handschoenen te dragen tijdens het schillen. Zo heb je achteraf geen vuile handen.
Of je kiest gemakkelijkheidshalve voor diepvries schorseneren of al voorgegaarde exemplaren.
Ik maakte een currysaus klaar voor bij de schorseneren. Krokante stukjes cashewnoot zorgen achteraf voor dat extraatje, mmm.
Ingrediënten
Schorseneren:
– 1 kg schorseneren (als je ongeschilde schorseneren koopt, neem dan 1,5 kg, want er schiet niet veel van over)
– halfvolle melk
Currysaus:
– 200 ml halfvolle melk
– 1 à 2 kl currypoeder
– 1 kleine appel
– 1 kl olijfolie
– 1/2 groentebouillonblokje
– optioneel: bindmiddel voor sauzen
Cashewnoten:
– 1 handje cashewnoten
Bereiding
Schorseneren:
1. Schil de schorseneren.
2. Snij in stukken van ± 10cm.
3. Kook de schorseneren beetgaar in melk. Als je merkt dat de melk te snel wegkookt, voeg dan wat extra water toe.
4. Wanneer de schorseneren beetgaar zijn, giet ze af en spoel na met wat water (de melk zorgt voor velletjes).
Currysaus:
1. Wanneer de schorseneren opstaan, maak je de currysaus klaar.
2. Snij een kleine appel in stukjes. Stoof deze aan in wat olijfolie.
3. Voeg currypoeder toe.
4. Vervolgens giet je de melk er bij.
5. Voeg de groentebouillon toe.
6. Roer af en toe, terwijl je de currysaus laat inkoken.
7. Als de currysaus niet indikt, voeg je wat bindmiddel toe. Niet te veel, want de currysaus mag niet te dik zijn.
Wanneer de schorseneren klaar zijn, doe je deze in de currysaus. Zo kan je ze nadien gemakkelijk opwarmen of warm houden.
Cashewnoten:
1. Hak de cashewnoten fijn.
2. Rooster in een pan.
3. Laat de fijngehakte cashewnoten nadien afkoelen.
Voeg de stukjes cashewnoten pas toe bij het serveren van de schorseneren in currysaus.
Smakelijk!
0 reacties