Volg:

OVER MIJ

Hallo, ik ben Carolien Vreysen. Ik help je om je terug goed in je vel te voelen door middel van gezonde voeding voor een maatje minder, meer energie of minder buikklachten.

Hoe het begon…
Ik heb niet altijd een goede relatie met voeding gehad. Zoals veel tienermeisjes ben ik destijds op mijn eten beginnen letten. Ik wist toen niet hoe ik een goede balans kon bekomen. Ik was niet gelukkig, ik voelde me niet goed in mijn vel. Gelukkig ontdekte ik dat het ook anders kan.

De interesse in gezonde voeding bleef, dus ging ik voeding- en dieetkunde studeren (afgestudeerd in 2011).

Passie voor gezond eten
Ik was vroeger een moeilijke eter. Ik lustte niet veel. Hoe is dat omgedraaid? Wel, door mijn eigen weg in gezonde maaltijden te vinden. Ik ben geen fan van de klassieke Vlaamse kost. Ik eet veel liever wokgerechten, pikante maaltijden,… en dat is even gezond. Ik probeerde nieuwe recepten uit en ging zelf gerechten in een gezonder jasje steken. Met veel plezier deel ik die recepten op mijn blog.

Tijdens mijn studies voeding- en dieetkunde was de opleiding nog veel op het klassieke dieet gericht. Door mijn eigen ervaringen en interesse in gezonde voeding en koken, steek ik heel wat meer invloeden en verschillende maaltijden en bereidingen in mijn voedingsadvies.

Wat met die buikklachten?
Toen ik begin de 20 was, begon ik steeds meer last te krijgen van mijn darmen. Volgens de dokter had ik gewoon spastische darmen, misschien beter gekend als het prikkelbare darmsyndroom. Gelukkig is het geen medische aandoening, maar het gaf nog wel vervelende klachten.

Die darmklachten verdwenen toen ik het laag FODMAP dieet ontdekte. Dat is een onderzoeksdieet om te weten te komen welke voedingsmiddelen last veroorzaken. Zo kwam ik te weten dat ik niet tegen rijpe peren, aardpeer, kamille thee en erythritol kan. Sinds ik die triggers vermijd, heb ik geen last meer.

Bij veel buikklachten speelt voeding een grote rol. Ik begon me steeds meer te verdiepen in darmproblemen, allergieën en intoleranties. Zo is dit één van mijn specialisaties geworden en help ik veel mensen van hun buikklachten af.

Ik heb trouwens een Facebook groep voor het laag FODMAP dieet opgericht zodat mensen die het dieet volgen daar tips en steun vinden.

Mijn misse
Het is mijn missie om je terug goed in je vel te laten voelen met gezonde voeding voor een maatje minder, meer energie of minder buikklachten.

Mijn manier van werken
Mijn methode bestaat uit 3 pijlers: een evenwichtige voeding, voldoende beweging en een sterke mindset.

Ik toon je graag hoe je gezonder kan eten en wat je in je voedingspatroon kan aanpassen. Ik deel tips om meer te bewegen en hoe dit in jouw agenda past. Tijdens de consultaties coach ik je in het creëren van nieuwe gewoontes en het omgaan met valkuilen. Allemaal aangepast aan jouw persoonlijke situatie.

Voor een streng vermageringsdieet ben je bij mij aan het foute adres. Als jij je gewoontes stap voor stap wil veranderen voor blijvend resultaat op lange termijn, dan ben ik de juiste persoon om je te helpen. Vele kleine aanpassingen maken een groot verschil, waardoor je niet het gevoel zal hebben op dieet te zijn.

Binnen een eliminatiedieet focus ik niet op welke voedingsmiddelen te mijden zijn, maar net op wat er allemaal toegestaan en wel mogelijk is.

Wie is Carolien, in het kort:
– Mint groen is mijn lievelingskleur. Die komt overal terug: in mijn logo, in mijn praktijkruimte, in keukenhulpjes, in potjes,…
– Ik ben zot van koffie. Met de grote mokken collectie die ik heb, kan ik elke dag uit een andere mok drinken.
– Ik hou van planten. Stilletjes aan verander ik heel mijn huis in een jungle.
– Het liefst van al loop ik heel de dag in een legging rond, ook wanneer ik niet van plan ben te sporten.
– Ik ben regelmatig op concerten te vinden.