Ken je romanesco? Romanesco, oftewel groene torentjes bloemkool, is een mooie groente die ook nog eens lekker smaakt!
Je vond ze tot kort enkel in speciaalzaken, maar tegenwoordig duikt deze vergeten groente ook op in de gewone supermarkten. Leg de volgende keer dus eens een romanesco in je winkelkar. Je kan er deze heerlijke romanescosoep mee maken. Ik voeg er graag een beetje knapperige, hartige za’atar granola aan toe.
Ingrediënten
Romanescosoep:
– 1 romanesco, in roosjes gesneden
– 1 aardappel, geschild en in stukken gesneden
– 1 uitje, fijngesnipperd
– 2 groentebouillonblokjes
– 1,5 liter water
– 1 tl olijfolie
Hartige za’atar granola:
– 50g havermout
– 1 tl olijfolie
– 1 tl za’atar
Bereiding
Romanescosoep:
1. Was de romanesco en snij in roosjes.
2. Schil de aardappel en snij in stukken.
3. Snipper de ui fijn en stoof aan in een kookpot in wat olijfolie.
4. Voeg romanesco roosjes, stukjes aardappel, water en bouillonblokjes toe.
5. Laat zo’n 30 minuten koken. Mix de romanescosoep daarna tot een glad geheel.
Hartige za’atar granola:
1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Meng havermout met 1 tl olijfolie en za’atar. Spreidt de hartige za’atar granola uit op een bakplaat.
3. Bak zo’n 10 à 15 minuten, tot de granola krokant is.
Voeg de hartige za’atar granola toe net voor het opdienen van de romaenscosoep. Zo blijft die het langst krokant.
Smakelijk!
0 reacties