Veelgestelde vragen

Ik krijg vaak dezelfde vragen, dus bundelde ik ze in deze veelgestelde vragen. Waarschijnlijk vind je hier het antwoord op jouw vraag.

Zijn de trajecten online?

De trajecten verlopen volledig online. Alles is aangepast aan online begeleiding.

Kan mijn consultatie in de praktijk doorgaan?

Mijn trajecten zijn een mix van consultaties, online emailbegeleiding of groepsessies en videomodules.

Als je van de buurt bent, mag je voor je persoonlijke consultatie(s) langskomen in mijn praktijk te Aalst, als je dat verkiest.

Dit is niet noodzakelijk omdat alles op online begeleiding is aangepast.

Kan ik een eenmalige consultatie vastleggen?

Ik bied enkel begeleidingstrajecten aan omdat deze het beste resultaat geven. Om je prikkelbare darmen onder controle te krijgen, moet je de nodige stappen doorlopen en dat vraagt enkele maanden tijd. Om het beste en snelste resultaat te bekomen, heb ik mijn PDS Power Plan ontwikkeld.

Wil je in plaats van een begeleidingstraject liever een stappenplan en 2 consultaties om je vooruitgang te bespreken? Dan is de VIP optie van PDS Ontprikkeld de beste optie voor jou.

Uitzondering: Als je een duidelijk afgelijnde vraag hebt, neem dan contact op via e-mail info@dietistecarolienvreysen.be om te kijken wat mogelijk is.

Waarom moet ik een kennismakingsgesprek inplannen?

Als je interesse hebt in het persoonlijk PDS Power Plan traject starten we met een online kennismakingsgesprek. Daarin leren we elkaar kennen, overlopen we je klachten en noden en bespreken we het traject. Zo zijn we zeker dat het een goede match is.

Ik twijfel om een kennismakingsgesprek in te plannen?

Als je mijn begeleiding wil inschakelen, kan je een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen. Deze gratis videocall heeft als doel om elkaar te leren kennen, je klachten en noden te overlopen en het meest aangewezen traject of andere opties te bespreken.

Het kennismakingsgesprek is geen adviesgesprek.

Ik twijfel tussen het persoonlijk of groepstraject.

Het PDS Power Plan is mogelijk als persoonlijk of groepstraject.

Het verschil zit in de soort en intensiteit van begeleiding. Bij het persoonlijk traject zijn er 5 consultaties, check-ins en e-mailbegeleiding inbegrepen, terwijl het groepstraject 1 persoonlijke consultatie en wekelijkse Q&A’s in groep omvat.

Als je een complexe(re) medische geschiedenis hebt, raad ik het persoonlijk traject aan zodat we snel kunnen bijsturen.

Als je de steun van anderen met PDS een meerwaarde vindt, is een groepstraject het meest aangewezen.

Stuur me gerust een e-mail bij twijfel of we plannen een kennismakingsgesprek in om het te bespreken.

Ik twijfel tussen een online cursus of traject.

Mijn cursus PDS Ontprikkeld is de ideale oplossing als je zelf je PDS-klachten wil aanpakken. Je hebt 24/7 toegang tot de cursus en kan het op je eigen tempo doorlopen.

Mijn PDS Power Plan traject is voor jou als je nood hebt aan een coachingstraject waar je doorheen alle stappen ondersteund wordt en tussendoor met persoonlijke vragen terecht kan.

Kan ik voor ander voedings- en dieetadvies bij jou terecht?

Nee, ik begeleid uitsluitend cliënten met het prikkelbare darm syndroom. Voor advies omtrent vermagering, medische aandoeningen,… verwijs ik je graag door naar collega’s.

Uitzondering: Ben jij een voormalig cliënt? Neem even contact op via e-mail info@dietistecarolienvreysen.be om de mogelijkheden te bespreken.

Ik ben een voormalig cliënt van jou. Kan ik jouw hulp terug inschakelen?

Zeker! Neem even contact op via e-mail info@dietistecarolienvreysen.be om de mogelijkheden te bespreken.

Is er een tegemoetkoming door de mutualiteit? (BE)

Trajecten:
Ik ben een erkend diëtiste met RIZIV-nummer, waardoor de meeste mutualiteiten voor een gedeelte tussenkomen in de kosten van het dieetadvies bij een groeps- of persoonlijk traject. Het bedrag dat je kan terugkrijgen, hangt af van je mutualiteit. Op het einde van het traject krijg je het nodige document om de tegemoetkoming aan te vragen.

Heb je een aanvullende verzekering die ook dieetadvies dekt? Bezorg me gerust het invulformulier hiervoor.

Cursussen:
CM betaalt €40 terug voor mijn online cursus PDS Ontprikkeld.
De andere mutualiteiten komen helaas nog niet tussen in cursussen.

Is er een tegemoetkoming door de zorgverzekeraar? (NL)

Ik heb geen contract met zorgverzekeraars afgesloten. Je vraagt best even na bij je zorgverzekeraar hoeveel uren dieetadvies deze vergoedt.

Je ontvangt een factuur die je hiervoor kan gebruiken.