Veelgestelde vragen

Ik krijg vaak dezelfde vragen, dus bundelde ik ze in deze veelgestelde vragen. Waarschijnlijk vind je hier het antwoord op jouw vraag.

Zijn de trajecten online?

De trajecten verlopen online en zijn volledig aangepast aan online begeleiding.

Kan mijn consultatie in de praktijk doorgaan?

Mijn trajecten zijn een mix van consultaties en videomodules.

Als je van de buurt bent, mag je voor je consultaties langskomen in mijn diëtist praktijk te Aalst, als je dat verkiest. Dit is enkel op aanvraag.

Dit is niet noodzakelijk omdat alles op online begeleiding is aangepast.

Kan ik een eenmalige consultatie vastleggen?

Ik bied enkel begeleidingstrajecten aan omdat deze het beste resultaat geven. Om je prikkelbare darmen onder controle te krijgen, moet je de nodige stappen doorlopen en dat vraagt enkele maanden tijd.

Na een traject kunnen er losse consultaties bijgeboekt worden.

Uitzondering: Als je een duidelijk afgelijnde vraag hebt, neem dan contact op via e-mail info@dietistecarolienvreysen.be om te kijken wat mogelijk is.

Waarom is jouw begeleiding een mix van videomodules en consultaties?

Omdat deze manier van werken jou het beste resultaat geeft!

Toen ik nog enkel consultaties deed, zaten de cliënt en ik vast aan de duur van de consultatie. Als ik niet genoeg tijd had naast de vragen, had de cliënt soms niet de hele uitleg of alle tips mee. Zonde.

Daarom nam ik alles op in videomodules zodat je alle informatie, inzichten en tips & tricks krijgt en dat ook kan opfrissen wanneer nodig. In de consultaties moet ik dan niet meer de dieet uitleg doen, waardoor we heel praktisch en oplossingsgericht aan de slag kunnen, op maat van jouw persoonlijke situatie. We bespreken hoe je zaken kan aanpakken, hoe je beter omgaat met valkuilen, hoe je je kan voorbereiden op feestjes of uitstapjes,… Net die zaken waar je het meeste aan hebt.

Het is een ander soort begeleiding dan je misschien gewoon bent van een diëtiste. Je denkt misschien dat meer consultaties beter zijn, maar dat is niet zo. Door deze manier van werken, zie ik cliënten inzicht krijgen in hun prikkelbare darmen en controle over die darmklachten zodat ze ook na ons traject verder kunnen.

Hoor je het graag van anderen? Bekijk hier enkele video testimonials.

Ik twijfel om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Als je mijn begeleiding wil inschakelen, maar twijfelt tussen het PDS Power Plan of het PDS Mini Plan kan je hier een gratis kennismakingsgesprek inplannen. Deze videocall heeft als doel om elkaar te leren kennen, je klachten en noden te overlopen en het meest aangewezen traject te bespreken.

Het kennismakingsgesprek is geen advies- of intakegesprek.

Ik twijfel tussen een online cursus of traject.

Mijn cursus PDS Ontprikkeld is de ideale oplossing als je zelf je PDS-klachten wil aanpakken. Je hebt 24/7 toegang tot de cursus en kan het op je eigen tempo doorlopen.

Mijn PDS Power Plan is voor jou als je nood hebt aan een coachingstraject waar je doorheen alle stappen ondersteund wordt en met persoonlijke vragen terecht kan.

Kan ik ook voor vermagering bij jou terecht?

Voor advies omtrent vermagering of medische aandoeningen (verhoogde cholesterol- of suikerwaarden) is er mijn Kickstart traject. Alle informatie vind je hier.

Neem even contact op via e-mail info@dietistecarolienvreysen.be om je opstart te bespreken.

Ik ben een voormalig cliënt van jou. Kan ik jouw hulp terug inschakelen?

Zeker! Neem even contact op via e-mail info@dietistecarolienvreysen.be om de mogelijkheden te bespreken.

Is er een tegemoetkoming door de mutualiteit? (BE)

Trajecten:
Ik ben een erkend diëtiste met RIZIV-nummer, waardoor de meeste mutualiteiten voor een gedeelte tussenkomen in de kosten van het dieetadvies bij een groeps- of persoonlijk traject. Het bedrag dat je kan terugkrijgen, hangt af van je mutualiteit. Op het einde van het traject krijg je het nodige document om de tegemoetkoming aan te vragen.

Heb je een aanvullende verzekering die ook dieetadvies dekt? Bezorg me gerust het invulformulier hiervoor.

Cursussen:
CM betaalt €40 terug voor mijn online cursus PDS Ontprikkeld.
De andere mutualiteiten komen helaas nog niet tussen in cursussen.

Is er een tegemoetkoming door de zorgverzekeraar? (NL)

Ik heb geen contract met zorgverzekeraars afgesloten. Je vraagt best even na bij je zorgverzekeraar hoeveel uren dieetadvies deze vergoedt.

Je ontvangt een factuur die je hiervoor kan gebruiken.