Als ik aan desserts denk, denk ik niet meteen aan kiwi. Zonde! Want ik ontdekte dat je met deze vitamine C-rijke vrucht ook een heerlijk, gezond dessertje kan maken. Deze gember-yoghurt met honing en kiwi is om vingers en duimen af te likken.
Het dessert is opgebouwd uit 3 lagen: gember-yoghurt, honing en kiwi. Eet niet eerst de kiwi op, maar eet het zo op dat je alle lagen mee hebt. Je hebt namelijk een fris-zure basis, een zoete middenlaag en zoet-zure topping. De combinatie van de drie maakt het dessert zo lekker.
Ingrediënten (4 porties)
– 4 kl lopende honing
– 400 ml magere yoghurt natuur
– 15 g gember
– 2 groene kiwi’s
Bereiding
1. Schil de gember en snij heel fijn. Meng de gember onder de yoghurt.
2. Schil de kiwi en blendt/mix tot moes.
3. Vul het glaasje eerst met de gember-yoghurt. Daarna voeg je een beetje honing toe. De derde laag is de kiwimoes.
Let op: Maak deze kort voor of op het moment dat je ze wil eten. Als je het te lang laat staan, schift het.

Je kan dit trouwens ook perfect als tussendoortje eten of als ontbijt met een beetje knapperige granola.
0 reacties