Ik werd uitgedaagd om een milkshake recept te ontwikkelen. Ik ben dol op uitdagingen, dus bedacht ik dit smakelijk recept: de Basiel milkshake. Het is een speciale milkshake, maar met alledaagse ingrediënten.
Voor mij persoonlijk moet een milkshake niet super groot zijn. Een kleiner glaasje vol smaak is meer dan genoeg. Slagroom kan niet ontbreken.
Ingrediënten
Basilicumsiroop (4 porties):
– 100ml water
– 2 el suikerblaadjes van een half basilicumplantje
Milkshake (klein zoals op foto):
– 25ml basilicumsiroop
– 2 bolletjes pistache ijs
– 50ml melk
Topping:
– slagroom
– fijngehakte pistachenoten
– blaadje basilicum
Bereiding
Basilicumsiroop:
1. Breng het water met de suiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgenomen in het water en het er helder uit ziet.
2. Voeg de basilicumblaadjes toe en laat 1 minuut op een zachter vuur meekoken.
3. Mix het geheel fijn.
4. Laat de basilicumsiroop afkoelen.
Milkshake:
1. Steek het glas voor de milkshake even in de diepvries.
2. Doe basilicumsiroop, pistache ijs en melk in de blender en mix of gebruik een staafmixer.
3. Giet de milkshake in het glas.
4. Werk af met slagroom, pistachenoten en een blaadje basilicum.

Enjoy your milkshake!
0 reacties