Ik had een grote portie fruitsalade gemaakt. Terwijl ik er van aan het eten was, bedacht ik me dat dat ook wel lekker moest zijn als crumble. Een crumble is een dessert met warm fruit en een koekjeslaag. Je kan er gemakkelijk een gezonde versie van maken die je zelfs als ontbijt kan eten. Je vervangt de koekjeslaag door een gezoete havermoutlaag en klaar.
Je vindt tal van crumble recepten online, maar in plaats van voor één soort fruit te kiezen, besloot ik mijn fruitsalade als basis te gebruiken.
Heb je trouwens nog fruit liggen dat niet meer zo vers is? Dan kan je dat perfect in deze fruitsalade crumble verwerken! Het maakt niet uit als je fruit mals is, want het wordt sowieso zacht in een crumble. Dat is op een lekkere manier fruit redden van de vuilbak.
Ingrediënten (1 persoon)
– 1/4 appel
– 1/4 peer
– 1/2 kiwi
– 1 handje druiven (wit, blauw)
– 30g havermout
– 1 el ahornsiroop
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Schil het fruit en snij in stukken. Meng onder elkaar.
3. Vul de bodem van een ovenschotel(tje) met fruit.
4. Meng de havermout met de ahoornsiroop in een kom. Strooi dit over de fruitsalade.
5. Laat de fruitsalade crumble zo’n 20 minuten garen in de oven.
Serveertip: ook lekker met een beetje Griekse yoghurt bij!
0 reacties