Dat ik graag wok, weten jullie waarschijnlijk al. Je kan er zoveel kanten mee uit. Deze wok met rijstnoedels en gemarineerde kippenblokjes is een echte smaakbom!
Het recept voor de marinade kreeg ik van vrienden door. Omdat ik het nu al een tijdje elke week klaarmaak, vond ik dat ik deze lekker ontdekking ook met jullie moest delen.
Ingrediënten (2 personen)
– 150g ongekookte rijstnoedels
– 200g kipfilet
– 5 el sojasaus
– 1 limoen, uitgeperst
– 1 stuk gember van 2 cm, fijngehakt
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1 stuk citroengras
– 1 sjalotje
– 1 rode paprika
– 1 wortel
– 100g sugar snaps
– 2 el olijfolie
Bereiding
1. Snij de kipfilet in blokjes.
2. Maak de marinade: Meng het limoensap met gember, knoflook en sojasaus. Snij het citroengras doormidden en leg bij de marina. Laat de kippenblokjes hierin minstens 1u marineren (bij voorkeur enkele uren).
3. Zet een kookpot met water op en kook de rijstnoedels gaar.
4. Snij de paprika in blokjes, de wortel in stukjes en de sugar snaps doormidden.
5. Snij een sjalotje en stoof aan in olijfolie. Voeg de groenten, kippenblokjes en de marinade toe. Wok tot de kippenblokjes gaar zijn.
6. Voeg de rijstnoedels toe en meng onder elkaar.
Optioneel: afwerken met enkele muntblaadjes en sesamzaadjes
De gember en het citroengras zorgen voor een frisse toets, wat het gerecht zo lekker maakt. Haal die wokpan al maar boven!
0 reacties