Geen inspiratie voor je lunch? Maak eens een quesadilla klaar, zoals deze quesadilla met cheddar, tomaat en zure room.
Quesadilla, wat? De naam geeft het hoofdingrediënt al weg: queso… kaas! Quesadilla’s kan je omschrijven als Mexicaanse croques. In plaats van brood gebruik je wraps.
Je kan de wraps vullen met ingrediënten naar keuze. Je kan er enorm veel kanten mee uit. Ik koos voor een vulling die me aan nacho’s doet denken. Dat klinkt al ekker he!
Ingrediënten (1 persoon)
– 2 medium wraps
– 2 handjes geraspte cheddar
– handvol kerstomaatjes
– 1 à 2 el (lichte) zure room
– limoen
Bereiding
1. Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Beleg de helft van de wraps hiermee.
2. Strooi er wat cheddar over. Verdeel goed.
3. Plooi de wrap dicht.
4. Verwarm een antikleefpan. Leg de wraps in de pan. Bak aan beide kanten lichtbruin.
5. Snij de limoen in partjes.
6. Snij de quesadilla’s doormidden en leg ze op een bord. Voorzie er zure room en een partje limoen bij.
Tip: Het is heel lekker als je de limoen uitknijpt over de zure room en zo de quesadilla er in dipt.
Snelle én eenvoudige lunch, check.
Zomers gevoel, check.
Smakelijk? Check!
0 reacties