Met slechts enkele ingrediënten tover je dit superlekker ontbijt op tafel: wentelteefjes met frambozen(coulis), mascarpone, ahornsiroop en cornflakes.
Wentelteefjes of verloren brood zijn een goede manier om oud brood op te gebruiken. Bij wentelteefjes kan je alle kanten uit, maar ik verkies ik nog altijd iets zoet en zuur. Vandaar enkele frambozen en een instant frambozencoulis die samen met de mascarpone en ahornsiroop perfect zitten qua smaak. De cornflakes erbij zorgt voor een knapperige toets.
Het lijkt veel werk dit ontbijt, maar dat is het gelukkig niet!
Ingrediënten (1 persoon)
– 2 dikke sneden low FODMAP brood
– 1 ei
– 150 ml lactosevrije melk
– frambozen
– 40g lactosevrije mascarpone
– 1 kl ahornsiroop
– 1 el cornflakes
– bakken en braden
Bereiding
1. Kluts het ei, voeg hieraan de melk toe en meng. Laat de sneden brood hierin weken.
2. Verwarm wat vetstof in een pannenkoekenpan. Leg de sneden brood in de pan en bak de wentelteefjes, aan beide kanten, goudbruin.
3. Ondertussen zet je op een laag vuur een kookpannetje met daarin 1 el water en een 5-tal frambozen. Zodra het begint te pruttelen (en dat gebeurt snel), zet je het vuur af. Plet de frambozen met een vork.
4. Leg de wentelteefjes op een bord. Verdeel er de instant frambozencoulis over en voeg frambozen toe.
5. Doe er een beetje mascarpone bij. Sprenkel er wat ahornsiroop over.
6. Strooi er een handje cornflakes over.

Geen fan van frambozen? Dan is de versie met kaneel misschien meer jouw ding!
0 reacties