Deze plattekaastaart met aardbeien is dé taart van de zomer. Heerlijk fris, vullend en ideaal voor feestjes!
Ingrediënten (8 porties)
– 400 g aardbeien
– 1000 g lactosevrije verse kaas of kwark
– 200 ml lactosevrije room
– 30 g vanillesuiker
– 6 gelatineblaadjes
– 100 g low FODMAP koekjes (bijv. low FODMAP speculoos of digestive koekjes)
– 50 g (patisserie)boter
Bereiding
1. Vet de randen en bodem van een springvorm in met een beetje boter.
2. Doe de koekjes in een blender en blendt tot kruimels.
3. Smelt boter. Giet de gesmolten boter bij de verbrokkelde koekjes en meng. Bedek hiermee de bodem van de springvorm.
4. Laat de gelatineblaadjes weken in een kommetje met koud water.
5. Was de aardbeien. Hou enkele aardbeien aan de kant. Snij de rest van de aardbeien in kleine stukjes.
6. Warm de light room op. Wanneer die warm is, voeg je de gelatine toe en roer je tot deze opgelost is.
7. Daarna voeg je de verse/plattekaas en de vanillesuiker toe. Meng goed.
8. Voeg de stukjes aardbei toe en roer.
9. Giet dit mengsel uit over de koekjesbodem.
10. Laat de plattekaastaart met aardbeien enkele uren opstuiven in de koelkast.
11. De overgebleven aardbeien kan je gebruiken ter garnering van de taart.


Wacht niet langer en haal vandaag alle ingrediënten in huis, want deze plattekaastaart met aardbeien ga je willen maken!