Met de zomervakantie die steeds dichterbij komt, vond ik het een leuk idee om de keuken van populaire bestemmingen in mijn gerechten te laten terug komen. Vandaag start ik met een stukje Turks brood met olijventapenade, tomaat en feta.
Dit is een recept gebaseerd op de Turkse keuken. Het is de gewoonte van een rijkelijk ontbijt met onder andere olijven, tomaten en (Turkse) feta te eten. Ik besloot die ingrediënten te laten terugkomen in dit ontbijt- of lunchidee.
Ingrediënten (4 personen)
Turks brood:
– 1 (zelfgemaakt) Turks brood
– kers- of trostomaatjes, in partjes gesneden
– 150g (Turkse) feta
Olijventapenade:
– 50g olijven
– 1 el olijfolie
– zwarte peper van de molen
– snufje zout
Bereiding
1. Doe de olijven, olijfolie, peper en zout in een blender en mix fijn.
2. Snij een stukje Turks brood doormidden. Besmeer met een laagje olijventapenade en beleg met feta en tomaat.

Wat zeg je er van? Ga je mee op een smaakvolle reis?
0 reacties