Ik ben er vrij zeker van dat je een hapje zoals dit nog niet gemaakt hebt: toastjes met prei en mosterd. Het is geen gekende succes-combinatie, maar de smaken gaan heel goed samen.
Bij dit hapje heb je een knapperig toastje, de beet van prei, de strafheid van mosterd en het smeuïge van de gesmolten kaas. Als dat niet overtuigend klinkt… Probeer het vooral zelf eens uit
Ingrediënten (8 stuks)
– 1/4 prei
– 1/4 stokbrood
– mosterd
– geraspte kaas
– optioneel: zwarte peper van de molen
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Snij de prei in ringen.
3. Snij het stokbrood in stukjes.
4. Besmeer elk stukje stokbrood met een beetje mosterd. Leg hierop wat prei. Strooi daarover wat kaas.
5. Steek de toastjes met prei en mosterd zo’n 5 minuten in de oven tot de toastjes krokant zijn en de kaas gesmolten is.
6. Indien gewenst, kan je afwerken met een beetje zwarte peper van de molen.


Ideale manier om restjes prei of stokbrood op te werken.
0 reacties