Zo van die lekkere maaltijden die weinig tijd en werk vragen, daaronder valt deze plaattaart met kruidenkaas, courgette en lente-ui.
Voor de voorbereiding van deze plaattaart heb je minder dan 10 minuten nodig. Ik maak het zelf klaar voor 2 dagen. Zo heb ik de dag nadien ook nog een lekkere lunch.
Ingrediënten (2 porties)
– 1 rol bladerdeeg
– kruidenkaas
– courgette
– lente-ui
– olijfolie
– zwarte peper van de molen
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Rol het bladerdeeg uit.
3. Besmeer met een laag kruidenkaas.
4. Snij de courgette in plakjes. Verdeel over het bladerdeeg. Bestrijk met wat olijfolie. Kruid met zwarte peper.
5. Snipper de lente-ui fijn. Voeg de helft toe voor het bakken.
6. Bak de plaattaart ongeveer 25 minuten in de oven.
7. Strooi de rest van de lente-ui over de plaattaart.

Tip: Voor meer vezels kan je hier nog een rauwkostslaatje (rucola, paprika, tomaat,…) met pitten en zaden bij voorzien.
0 reacties