Pad thai kip is één van de bekendste en meest geliefde Thaise gerechten. Het is alleszins toch mijn persoonlijke favoriet.
Mijn versie van pad thai kip valt hopelijk ook bij jullie in de smaak.
Ingrediënten (4 personen)
– 300g kipfilet
– 300g rijstnoedels
– 2 teentjes knoflook
– 2 rode chilipepers
– 1 ui
– 2 eieren
– sojascheuten
– lente-ui
– 2 el limoensap
– 2 el bruine sojasaus
– arachide- of olijfolie
– 1/2 kopje grof gehakte, geroosterde ongezouten pinda’s
Bereiding
1. Kook water voor de noedels.
2. Snij de kipfilets in blokjes.
3. Verhit 2 el olie in een pan en bak de kip daarin.
4. Verhit 1 el olie in een pan. Doe de eieren er in en roer.
5. Haal het roerei uit de pan.
6. Plet de knofloof en chilipepers.
7. Doe 1 el olie in een wokpan. Roerbak de ui en de geplette knoflook met chilipepers.
8. Doe de noedels in het kokende water voor 4 minuten.
9. Voeg de sojasaus, het limoensap, de sojascheuten en de kippenblokjes en het roerei toe aan de wokpan en roerbak voor één minuut.
10. Giet de noedels af. Voeg de rijstnoedels toe aan de wokpan. Meng onder elkaar.
12. Verdeel de pad thai kip over de borden. Werk af met de pinda’s.
