Salade met orzo, halloumi en aardbeien

9 jun 2024 | gezonde recepten

Voor deze salade met orzo, berloumi en aardbeien heb ik rekening gehouden met de smaakcombinaties. Door de combinatie van zoet (aardbeien), zout (berloumi) en zuur (zoete azijn) creëer ik een super lekker, samenhangend geheel.

Ingrediënten (1 persoon)

– 40 à 50g ongekookte orzo (alternatief: andere pasta of parelcouscous)
– 100g halloumi
– 1 el olijfolie
– 5-tal aardbeien
– slamengeling
– 1 el zoete azijn (zoals granaatappelazijn, rode wijnazijn, appelazijn,…)
– zwarte peper van de molen
– optioneel: 1 el pompoenpitten

Bereiding

1. Kook de orzo gaar in gezouten water. Giet af, spoel na met koud water en laat uitlekken.
2. Snij ondertussen de halloumi in blokjes of reepjes. Verhit wat olie in een pan en bak de halloumi tot deze gebruind is aan beide kanten.
3. Snij de aardbeien overlangs door.
4. Doe de slamengeling in een bord.
5. Giet er de azijn over.
6. Meng de aardbeien en de gegrilde halloumi onder de orzo. Voeg toe aan de slamengeling.
7. Kruid af met zwarte peper van de molen.
8. Optioneel: Werk af met enkele pompoenpitten.

Salade met orzo, halloumi en aardbeien gezonde lunch

De smaken gaan zo goed samen in deze salade met orzo, halloumi en aardbeien. Laat het smaken!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *