Deze salade met parelcouscous, pompoen, appel en feta wordt misschien wel jouw favoriete gerecht van dit seizoen! Ik probeer steeds meer en meer te koken volgens de seizoenen. Daarom koos ik bij deze salade voor heerlijke pompoenblokjes en frisse appelstukjes.
Een salade, deze tijd van het jaar? Natuurlijk kan dat!
Je bent toch niet verplicht het koud te eten. Ik kies graag voor een mix van warm en koud: lauwwarme parelcouscous en gestoofde pompoenblokjes gecombineerd met frisse appelstukjes. Heb je het liever allemaal warm, dan stoof je de appelstukjes mee met de pompoenblokjes.
Ingrediënten (1 persoon)
– 50g ongekookte parelcouscous
– slamengeling
– 100g (of meer) pompoenblokjes
– 1/2 appel
– kaneel
– 50g feta
– 1 el plantaardige olie
– 1 el pompoenpitten
Bereiding
1. Zet een kookpot met water op voor de parelcouscous.
2. Snij de pompoenblokjes in kleinere stukjes. Kruid met kaneel en stoof aan in wat vetstof, terwijl de parelcouscous kookt. Voeg regelmatig 2 el water toe zodat de pompoenblokjes zacht worden.
3. Snij de feta in blokjes.
4. Snij de appel in stukjes.
5. Neem een bord en leg er wat van de slamengeling op.
6. Giet de parelcouscous af. Meng er de pompoenblokjes en appelstukjes onder. Schep op het bord.
7. Werk af met wat pompoenpitten.
Smakelijk!
0 reacties