Ik eet heel graag pasta, in pastagerechten of in salades. Je kan gerust elke dag pasta eten, maar dan moet je natuurlijk wel zorgen dat je voor de volkoren variant kiest.
Voor deze salade met limoen-tofureepjes en sojasaus gebruikte ik orechiette. Ik vind de vorm van deze pasta zo tof. Het doet de maaltijdsalade er nog lekkerder uitzien.
Deze salade is een combinatie van verschillende smaken, die ik persoonlijk heel lekker vind (gember, sojasaus, mmm).
Ingrediënten (1 persoon)
– 50g ongekookte (volkoren) orechiette
– 50g tofu, in blokjes gesneden
– 2 limoenen, geperst
– 0,5 cm verse gember, geraspt
– 1 el honing, agavesiroop of ahoornsiroop
– handje rucola
– handje kerstomaatjes, in partjes gesneden
– 1 lenteui, fijngesnipperd
– 2x 1 kl sojasaus (of sojasaus met gember)
– 2x 1 kl olijfolie
Bereiding
1. Snij de tofu in blokjes. Dep droog.
2. Pers de limoenen uit. Meng het limoensap met olijfolie, sojasaus, honing en geraspte gember. Marineer hier de tofublokjes mee (1u).
3. Kook de orechiette. Giet af en spoel na met koud water. Laat afkoelen.
4. Bak de gemarineerde tofureepjes in wat olijfolie.
5. Meng nog een beetje ssojasaus onder de orechiette.
6. Voeg rucola, kerstomaatjes en tofublokjes toe. Strooi er wat lente-ui over.
En wat zeg je er van… klaarmaken?
0 reacties