Deze komkommersalade met appel, yoghurtdressing en citroenzeste is een verfrissend gerechtje om bij de barbecue te serveren. Standaard staan er komkommerschijfjes op tafel, maar je kan zoveel meer doen met komkommer.
Zo kwam ik het op idee van deze salade. Komkommer en zure appel zijn een lekkere combinatie. Dat zure trek ik door naar de yoghurtdressing met als extra toets de citroenzeste.
Ingrediënten
– 1 komkommer
– 1 zure appel (Granny Smith)
– 2 el magere yoghurt
– 1 kleine citroen
Bereiding
1. Snij de komkommer in schijfjes en de appel in mini blokjes.
2. Meng de yoghurt met het sap van 1/2 citroen.
3. Roer de yoghurtdressing onder de komkommer en appel.
4. Spoel de citroen af. Werk de komkommersalade af met citroenzeste.
Lijkt deze komkommersalade met appel, yoghurtdressing en citroenzeste een lekker bijgerecht voor je volgende barbecue?
0 reacties