Een broodje pulled pork smaakt op elk moment. Heb je dit al eens geproefd?
Ingrediënten (4 personen)
Pulled pork:
– 1 kg varkensgebraad/varkensschouder (ontbeend)
– 2 el olijfolie met knoflookaroma
– 1 el paprikapoeder
– 1 el cayennepeper
– 1 el komijnpoeder
– 1 kl mosterdzaad
– 1 el zout
– 20cl ananassap
– water
– 100ml low FODMAP barbecuesaus
Coleslaw (koolsalade):
– 100g witte kool
– 2 wortels
– 4 el mayonaise
– peper
– citroensap
Broodje:
– 4 low FODMAP broodjes
Bereiding
Pulled pork uit de oven:
1. Verwarm de oven voor op 150°C.
2. Voeg alle droge kruiden samen in een potje en meng.
3. Voeg de olijfolie met knoflookaroma toe en meng.
4. Maak enkele insnijdingen in het varkensgebraad.
5. Smeer het gebraad in met dit mengsel.
6. Leg het varkensgebraad in een ovenschotel.
7. Giet het ananassap rondom het vlees.
8. Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie.
9. Plaats de ovenschotel 2 uur in de oven.
10. Haal het varkensgebraad na 2 uur uit de oven. Verwijder de folie en giet er 10 cl water bij.
11. Steek de ovenschotel (zonder aluminiumfolie) terug in de oven voor 1,5 uur.
12. Haal het gebraad uit de oven. De korst heeft een donkere kleur door de kruiden gekregen, maar het vlees is gemakkelijk van elkaar te trekken.
Pulled pork uit de slowcooker:
1. Voeg alle droge kruiden samen in een potje en meng.
2. Voeg de olijfolie met knoflookaroma toe en meng.
3. Maak enkele insnijdingen in de varkensschouder.
4. Doe de varkensschouder in de slowcooker.
5. Giet het ananassap erbij.
6. Laat de varkensschouder 4u garen op de hoge slowcooker stand.
7. Haal nadien uit de slowcooker. Trek het vlees uit elkaar en steek terug in de slowcooker op de warmhoudstand.
8. Voeg eventueel nog barbecuesaus toe. Meng goed onder de pulled pork.
Coleslaw:
1. Rasp de wortel en snij de witte kool fijn.
2. Voeg de mayonaise toe en meng onder elkaar.
3. Doe er nog wat peper en citroensap bij naar smaak.
Broodje:
Beleg het broodje met wat pulled pork en coleslaw, of serveer dit erbij.
Optioneel: Rooster het broodje als je dit graag krokant hebt.
