Paasbroodjes

15 mrt 2024 | gezonde recepten

Het is bijna Pasen. Ben je op zoek naar een leuke toevoeging voor het Paasontbijt?

Dan zijn deze Paasbroodjes iets om uit te proberen! Mijn paasbroodjes zijn gevlochten volkoren rondjes met een ei in het midden.

Ingrediënten (6 stuks)

– 250 g volkoren bloem
– 250 g bloem
– 7 g gist
– 5 g zout
– 250 ml melk
– 50 gr boter
– 8 eieren

Bereiding

1. Verwarm de melk. Laat de boter hierin smelten.
2. Meng bloem, gist en zout in een keukenmachine.
3. Voeg hieraan het boter-melk mengsel en een ei toe.
4. Kneed het deeg 5 à 10 minuten met de keukenmachine. Het deeg is goed wanneer het elastisch is.
5. Laat het deeg 1 uur rijzen in een kom afgedekt met een natte theedoek.
6. Kook in de tussentijd 6 eieren.
7. Verdeel het deeg in 12 bolletjes. Rol uit elk bolletje een dunne sliert. Neem twee slierten en vlecht ze. Maak van de vlecht een rondje en druk de uiteinden goed aan.

Gezonde volkoren Paasbroodjes met gekookt ei
Gezonde volkoren Paasbroodjes met gekookt ei

8. Leg de gevlochten rondjes op een bakplaat met bakpapier. Dek opnieuw af met een natte theedoek en laat weer 1 uur rijzen.
9. Verwarm de oven voor op 200°C.
10. Plaats een hardgekookt ei in het deegrondje en duw lichtjes aan.
11. Klop een ei los en bestrijk hiermee de broodjes.
12. Bak de paasbroodjes 15 à 20 minuten.

Gezonde volkoren Paasbroodjes met gekookt ei
Gezonde volkoren Paasbroodjes met gekookt ei

Vrolijk Pasen!

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *