Ontbijtrepen (FODMAP arm)

23 apr 2023 | FODMAP-arme recepten

Ontbijten is belangrijk voor een vlotte stoelgang. Je zorgt best van ’s morgens al voor een vezelrijk ontbijt met bijvoorbeeld havermout en fruit.

Te weinig tijd ’s morgens? Met deze ontbijtrepen heb je een gezond, vezelrijk en vullend ontbijt voor wanneer het snel moet gaan. Ze zijn ook gemakkelijk mee te nemen on the go.

Ingrediënten (8 porties)

Repen:
– 180 g havermout
– 50 g amandelschilfers
– 2 el ahornsiroop
– 1/2 tl zout
– 2 tl kaneel
– 2 rijpe bananen

Topping:
– 45 g havervlokken
– 25 g amandelschilfers
– 50 g noten (walnoten, pecan,…), zaden en/of pitten naar keuze
– 50 ml lactosevrije melk of amandelmelk
– 1 tl kaneel
– 50 g bosbessen

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Doe alle ingrediënten voor de repen in een blender. Blend tot je een natte massa bekomt.
3. Giet dat mengsel in een ovenschotel of bakvorm bekleed met bakpapier. Spreid het deeg uit over de ovenschotel en druk plat.
4. Bak de repen 8 minuten.
5. Wanneer de basis van de ontbijtrepen uit de oven gehaald wordt, doe je er de topping op en duw je deze aan met een lepel.
6. Laat de ontbijtrepen vervolgens nog 10 à 15 minuten bakken.

FODMAP-arme ontbijtrepen met havermout banaan amandel en bosbessne

Tip: Je kan de ontbijtrepen tot een week bewaren in een goed afsluitbaar doosje in de koelkast. Of vries de repen in in porties.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *