Muhammara is een dip die gemaakt wordt van geroosterde paprika’s en walnoten. Ik proefde dit voor het eerst tijdens een workshop en was meteen fan: lekker, hartig én gezond. Dus ging ik in de keuken aan de slag om een FODMAP-arme muhammara te maken. Het resultaat deel ik graag met jullie.

Muhammara (FODMAP arm)
Ingrediënten
- 2 rode paprika’s
- 1 el olijfolie
- 40 g walnoten
- 1 el FODMAP-arm glutenvrij paneermeel
- 1 kl komijn
- 1 kl zout
- 1 tl chili flakes
- 1 kl citroensap
- 1 el olijfolie met knoflookaroma
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Snij de paprika's in stukken en verwijder de zaadlijsten. Leg op een vel bakpapier en bestrijk met een beetje olijfolie. Laat zo’n 30 min roosteren.
- Haal de paprika’s uit de oven. Leg op een bordje en bedek met huishoudfolie. Zo kan je 10 min later gemakkelijk het vel verwijderen.
- Wanneer de paprika afgekoeld is, doe die samen met de andere ingrediënten in een blender en mix. (Je kan er voor kiezen om de dip plat te mixen of slechts kort te blenden zodat er nog wat beet in zit.)
Serveer deze hartige muhammara met crackers!