Muhammara (FODMAP arm)

14 mei 2023 | FODMAP-arme recepten

Lijnzaad bevat ook veel vezels, wat mooi meegenomen is voor een vlotte transit. Je doet er dus zelfs goed aan om het te eten. Wel opletten dat je er niet te veel van eet (max. 2 toastjes) als je niet gewoon bent veel vezels binnen te krijgen.

Ingrediënten

– 2 rode paprika’s
– 1 el olijfolie
– 40 g walnoten
– 1 el (FODMAP-arm glutenvrij) paneermeel
– 1 kl komijn
– 1 kl zout
– 1 tl chili flakes
– 1 kl citroensap
– 1 el olijfolie met knoflookaroma

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2.Snij de paprika’s in stukken en verwijder de zaadlijsten. Leg op een vel bakpapier en bestrijk met een beetje olijfolie. Laat zo’n 30 min roosteren.
3. Haal de paprika’s uit de oven. Leg op een bordje en bedek met huishoudfolie. Zo kan je 10 min later gemakkelijk het vel verwijderen.
4. Wanneer de paprika afgekoeld is, doe die samen met de andere ingrediënten in een blender en mix. Je kan er voor kiezen om de dip plat te mixen of slechts kort te blenden zodat er nog wat beet in zit.

low FODMAP muhamara vegetarische dip FODMAP-arm

Serveer deze hartige muhammara met crackers!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *