Minder PDS-klachten op vakantie

25 jun 2024 | PDS

Op vakantie gaan met het prikkelbare darm syndroom kan voor heel wat stress zorgen, want de kans op darmklachten is veel groter.

Er zijn er heel wat factoren die een rol spelen in het veroorzaken of versterken van PDS-klachten. Eén van de beïnvloedende factoren is het afwijkend ritme van je eetpatroon op reis.

Andere routine dan thuis

Er zit veel minder regelmaat in je maaltijden op vakantie:

  • Je ontbijt later.
  • Je eet misschien maar 2x per dag: een uitgebreid ontbijt en later in de namiddag of vroege avond een grote maaltijd.
  • Je proeft graag van alles en eet daardoor allemaal kleine beetjes doorheen de dag.

Dat kan er allemaal voor zorgen dat je darmklachten ervaart.

Zorg voor structuur

Wat kan je beter doen:

  • Zorg voor structuur door 3 hoofdmaaltijden te eten.
  • Eet niet meer dan je normaal zou doen. Op restaurant zijn de porties vaak groter dan de hoeveelheid die je zelf zou klaarmaken.
  • Laat je niet verleiden om je bord leeg te eten als het smaakt of nog een dessertje te eten als je eigenlijk al vol zit. Stop wanneer je genoeg hebt. Een maaltijd of dessert delen, kan misschien ook een oplossing zijn 😉

De juiste gewoontes leren voor je prikkelbare darmen

Mijn PDS Power Plan cliënt Roos sloeg op reis vaak haar ontbijt over om minder darmklachten te ervaren doorheen de dag. Ze wist niet dat dit zorgde voor meer darmklachten, want ze had niet door dat ze daardoor ’s middags en ’s avonds veel meer at en dat dat de reden was dat ze zoveel extra last had, ookal lette ze op haar food triggers.

Ik zie het bij veel van mijn PDS cliënten voorvallen en daarom wijs ik je er graag even op voor je op vakantie vertrekt.

Zorgt je PDS er vaak voor dat je vakantie tegenvalt?

Schrijf je dan zeker in voor mijn masterclass Tips voor op vakantie met PDS zodat je dit keer beter voorbereid op vakantie vertrekt. Je vertrekt dankzij mijn tips met een plan van aanpak, meer zelfvertrouwen en minder stress op reis.

Zo zal je tijdens je vakantie niet voor verrassingen komen te staan en kan je genieten van lekker eten en met een gerust gevoel rondlopen of op het strand liggen i.p.v. na elke maaltijd uren op het toilet te zitten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *