Krieltjes, gekarameliseerde bospenen, kalkoenrollade gevuld met abrikozen en cashewnoten

29 nov 2023 | gezonde recepten

Krieltjes, gekarameliseerde bospenen en kalkoenrollade met abrikozen en cashewnoten maken een mooi hoofdgerecht. Het hoofdgerecht van een feestmenu moet een smaakbom zijn en dat vind ik alleszins dat deze maaltijd is.

Het is een ovengerecht, waar je de dag zelf geen werk meer aan hebt. Je kan de kalkoenrollade de dag voordien klaarmaken. Die moet enkel nog, samen met de krieltjes en de bospenen, in de oven gestoken worden.

Ingrediënten (4 personen)

Kalkoenrollade:
– 400g kalkoengebraad om op te rollen of kalkoenlapjes
– 50g abrikozen
– 50g cashewnoten
– 2 kl tijm
– 2 el olie
– zwarte peper van de molen
– zout

Krieltjes en gekarameliseerde bospenen:
– 300g krieltjes
– 400g bospenen
– 1 el olie
– 1 el ahoornsiroop of 1 el honing

Light peperroomsausje:
– 250ml light room
– 2 kl groene peperbolletjes
– 1/2 kippenbouillonblokje
– indien nodig: 1 kl bindmiddel

Bereiding

Kalkoenrollade:
1. Laat de cashewnoten 2 uur weken in lauw water.
2. Mix de cashewnoten en abrikozen fijn in een keukenrobot of met een staafmixer.
3. Spoel de tijm af en laat drogen.
4. Meng 1 kl tijm onder de cashewnoten en abrikozen.
5. Verwarm de oven voor op 175°C.
6. Kruidt het kalkoengebraad met peper en zout.
7. Spreidt de cashewnoten-abrikozenmengeling uit over het kalkoengebraad. Rol op en bind samen met keukentouw.
8. Bak de kalkoenrollade aan beide kanten.
9. Leg in een ovenschotel en bak nog 40 minuten in de oven.
10. Versnij de kalkoenrollade en strooi er nog wat tijm over.

Krieltjes en gekarameliseerde bospenen:
1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Doe de krieltjes in een ovenschotel.
3. Was de bospenen en dep droog.
4. Meng de ahoornsiroop/honing met de olie. Bestrijk de bospenen met een laagje van die mengeling. Leg ook in een ovenschotel.
5. Bak de krieltjes en bospenen in de oven gedurende 10 à 15 minuten.

Light peperroomsausje:
1. Gebruik de pan waarin je de kalkoenrollade kort aangebakken hebt. Verwijder het overtollige vet.
2. Doe de peperbolletjes in de pan.
3. Verkruimel het bouillonblokje.
4. Voeg room toe en roer.
5. Indien nodig, dik de saus met een beetje bindmiddel.

Krieltjes, gekarameliseerde bospenen, kalkoenrollade gevuld met abrikozen en cashewnoten

Laat de krieltjes, gekarameliseerde bospenen en kalkoenrollade met abrikozen en cashewnoten smaken!

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *