Havermoutpap kan je op zoveel manieren anders maken: verschillend fruit, noten of pitten als topping, met pindakaas,… In dit recept kies ik voor vanillepoeder, wat een subtiel smaakje geeft.
Havermout is een aanrader om toe te voegen aan je voedingspatroon. Het bevat oplosbare vezels die zorgen voor een zachte stoelgang en betere consistentie.

Havermoutpap met vanille en aardbeien
Ingrediënten
- 100 ml lactosevrije melk
- 40 g havermout
- 1/2 tl vanillepoeder
- 100 g aardbeien
Instructies
- Giet de lactosevrije melk in een kookpot.
- Voeg de havermout en het vanillepoeder toe en breng aan de kook.
- Roer af en toe, tot de havermout zacht is en de melk bijna volledig opgenomen is.
- Snij de aardbeien in partjes en voeg toe aan de havermoutpap.
Tip: Gebruik havermout i.p.v. havervlokken. Havermout is geschikt voor instant gebruikt en wordt sneller zacht.
Meal prep tip: Je kan meerdere porties havermoutpap klaarmaken. Het blijft 3 à 5 dagen houdbaar in de koelkast.
0 reacties