Tempeh saté (FODMAP arm)

17 aug 2023 | FODMAP-arme recepten

Deze tempeh satés zijn zo lekker! De combinatie van ahornsiroop en miso is echt een aanrader. Ik ben er van overtuigd dat je tempeh niet anders meer wil marineren nadat je dit geprobeerd hebt.

Tempeh wordt gemaakt van sojabonen, maar doordat het gefermenteerd is, is het toch low FODMAP.

Ingrediënten (1 persoon)

– 100 à 125 g (gerookte) tempeh
– 1 el olijfolie
– 1 kl ahornsiroop
– 1 kl miso
– 1/2 paprika

Bereiding

1. Week de prikkers in water.
2. Verwarm de oven voor op 180°C. Of gebruik een airfryer of barbecue.
3. Snij de tempeh in rondjes van ± 2 cm en vervolgens in blokjes.
4. Meng olijfolie, ahornsiroop en miso voor de marinade.
5. Doe de tempeh in een kommetje. Voeg de marinade toe en meng. Laat zo’n 30 minuten marineren.
6. Snij de paprika in stukjes.
7. Steek de gemarineerde tempeh rondjes en paprika op een prikker.
8. Bak de satés zo’n 20 minuten tot de tempeh saté mooi bruin ziet.

PDS recept FODMAP arm tempeh satés

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *