Gnocchi met ricotta en tomatensaus
- 1 tomaat
- 65 g courgette
- olijfolie
- 150 ml tomatenpassata
- zwarte peper van de molen
- zout
- basilicum
- 50 à 100 g lactosevrije ricotta
- 200 g glutenvrije gnocchi
-
Snij de tomaat en courgette in blokjes.
-
Verhit wat olijfolie in een pan. Stoof de tomaat- en courgetteblokjes aan. Wanneer deze zacht worden, voeg de tomatenpassata toe. Kruidt met peper en zout.
-
Zodra de tomatensaus begint te pruttelen, voeg een handje fijngehakte basilicum en 2 kl lactosevrije ricotta toe en meng eronder.
-
Voeg de glutenvrije gnocchi toe en laat 2 à 3 minuten mee sudderen tot de gnocchi zacht is.
-
Schep uit in een bord. Voeg nog 3 kl ricotta aan de gnocchi met ricotta-tomatensaus.
-
Werk af met verse basilicum.