Deze gnocchi met ricotta-tomatensaus is klaar in 5 minuten. Gezond, lekker en super eenvoudig te maken. Dit gerecht is ideaal voor wanneer je weinig tijd hebt om te koken.
Ingrediënten (1 persoon)
– 1 tomaat
– 65g courgette
– olijfolie
– 125ml tomatenpassata
– zwarte peper van de molen
– zout
– handje verse basilicum
– 50 à 75g lactosevrije ricotta
– 200g verse gnocchi o.b.v. aardappel
Bereiding
1. Snij de tomaat en courgette in blokjes.
2. Verhit wat olijfolie in een pan. Stoof de tomaat- en courgetteblokjes aan. Wanneer deze zacht worden, voeg de tomatenpassata toe. Kruid met peper en zout.
3. Zodra de tomatensaus begint te pruttelen, voeg een handje fijngehakte basilicum en 2 kl lactosevrije ricotta toe en meng eronder.
4. Voeg de verse gnocchi toe en laat 2 à 3 minuten mee sudderen tot de gnocchi zacht is.
5. Schep uit in een bord. Voeg nog 3 kl ricotta aan de gnocchi met ricotta-tomatensaus.
6. Werk af met blaadjes verse basilicum.
![PDS-dietiste-Carolien-FODMAP-arme-gnocchi-tomatensaus-ricotta-low-fodmap-2 Verse glutenvrije gnocchi met tomatensaus en ricotta FODMAP arm](https://www.dietistecarolienvreysen.be/wp-content/uploads/2023/12/PDS-dietiste-Carolien-FODMAP-arme-gnocchi-tomatensaus-ricotta-low-fodmap-2.jpg)
0 reacties