Gnocchi met ricotta-tomatensaus (FODMAP-arm)

29 jan 2023 | FODMAP-arme recepten

Deze gnocchi met ricotta-tomatensaus is klaar in 5 minuten. Gezond, lekker en super eenvoudig te maken. Dit gerecht is ideaal voor wanneer je weinig tijd hebt om te koken.

Ingrediënten (1 persoon)

– 1 tomaat
– 65g courgette
– olijfolie
– 125ml tomatenpassata
– zwarte peper van de molen
– zout
– handje verse basilicum
– 50 à 75g lactosevrije ricotta
– 200g verse gnocchi o.b.v. aardappel

Bereiding

1. Snij de tomaat en courgette in blokjes.
2. Verhit wat olijfolie in een pan. Stoof de tomaat- en courgetteblokjes aan. Wanneer deze zacht worden, voeg de tomatenpassata toe. Kruid met peper en zout.
3. Zodra de tomatensaus begint te pruttelen, voeg een handje fijngehakte basilicum en 2 kl lactosevrije ricotta toe en meng eronder.
4. Voeg de verse gnocchi toe en laat 2 à 3 minuten mee sudderen tot de gnocchi zacht is.
5. Schep uit in een bord. Voeg nog 3 kl ricotta aan de gnocchi met ricotta-tomatensaus.
6. Werk af met blaadjes verse basilicum.

Verse glutenvrije gnocchi met tomatensaus en ricotta FODMAP arm

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *