Gnocchi met ricotta-tomatensaus (FODMAP arm)

29 jan 2023 | FODMAP-arme recepten

Gnocchi met ricotta en tomatensaus

  • 1 tomaat
  • 65 g courgette
  • olijfolie
  • 150 ml tomatenpassata
  • zwarte peper van de molen
  • zout
  • basilicum
  • 50 à 100 g lactosevrije ricotta
  • 200 g glutenvrije gnocchi
  1. Snij de tomaat en courgette in blokjes.

  2. Verhit wat olijfolie in een pan. Stoof de tomaat- en courgetteblokjes aan. Wanneer deze zacht worden, voeg de tomatenpassata toe. Kruidt met peper en zout.

  3. Zodra de tomatensaus begint te pruttelen, voeg een handje fijngehakte basilicum en 2 kl lactosevrije ricotta toe en meng eronder.

  4. Voeg de glutenvrije gnocchi toe en laat 2 à 3 minuten mee sudderen tot de gnocchi zacht is.

  5. Schep uit in een bord. Voeg nog 3 kl ricotta aan de gnocchi met ricotta-tomatensaus.

  6. Werk af met verse basilicum.