Gespiraliseerde wortel einestjes zijn perfect om dat saaie spiegeleitje eens door te vervangen. Het brengt niet alleen kleur op je bord, je hebt meteen ook extra groenten binnen. Win-win!
De einestjes zijn heel eenvoudig te maken én er zit meer smaak in dan je denkt. Ik voeg komijn toe aan de gespiraliseerde wortels. Komijn heeft een scherpe smaak die heel goed past bij het zoete van de wortels.
Ingrediënten (3 stuks)
– 6 wortels
– 3 eieren
– komijnpoeder
– zwarte peper, uit de molen
– olijfolie
Bereiding
1. Spiraliseer de wortels. Als je gele en oranje wortels gebruikt, meng ze door elkaar.
2. Kruidt met voldoende komijn.
3. Doe een beetje olijfolie in een pan. Voeg ook nog een snufje komijn toe aan de olijfolie.
4. Stoof vervolgens de wortelen hierin aan.
5. Wanneer deze een beetje zachter zijn geworden, vorm je nestjes. Met een lepel maak je in het midden van het nestje een gat dat groot genoeg is voor een eitje.
6. Breek een ei en doe het in het midden van het nestje.
7. Bak totdat het spiegelei goed is.
8. Kruidt af met wat zwarte peper.

Deze gespiraliseerde wortel einestjes smaken op elk moment, eender welke dag!
0 reacties