Geprakte krieltjes met honing en rozemarijn (FODMAP-arm)

25 sep 2024 | FODMAP-arme recepten

Enkele jaren geleden waren geprakte krieltjes de nieuwste ontdekking in food land. Nu zijn ze terug aan het opduiken op Instagram, dus de ideale moment om er mijn eigen versie van te delen.

Geprakte krieltjes, waarom prakken? Wel, dan krijg je ze extra krokant! Geef nu toe, krokante patatjes uit de oven zijn toch veel lekkerder dan gekookte aardappelen. Mmm…

Ingrediënten (1 persoon)

– 150g krieltjes
– 2 el ahornsiroop
– verse rozemarijn, fijngehakt
– 2 el plantaardige olie
– zeezout

Bereiding

1. Zet een kookpot water op. Kook de krieltjes gaar, in ongeveer 15 minuten, maar niet te gaar.
2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
3. Meng de olie met de ahornsiroop.
4. Leg de gekookte krieltjes op een bakplaat. Prak ze met een vork of een aardappelstamper. Bestrijk/besprenkel met een laagje ahornsiroop-oliemengsel.
5. Laat de krieltjes krokant worden in de oven. Na 10 minuten, of wanneer ze gebruind zijn, haal je ze uit de oven.
6. Strooi er rozemarijn over en kruid af met zeezout.

Geprakte krieltjes met honing en rozemarijn

Wat vind jij van deze bereidingswijze? Volgende keer eens uitproberen?

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *