Het is met Italiaanse invloed vandaag. Een stukje focaccia kan zoveel meer zijn dan een heerlijk stukje brood bij een hoofdmaaltijd. Je kan er ook een heerlijk hapje mee maken. Voor de topping besloot ik aan de slag te gaan met traditionele ingrediënten eigen aan de regio: ricotta, tomaten, balsamicocrème en basilicum. Met als resultaat: focaccia met tomatenricottaspread, balsamicocrème, geroosterde pijnboompitten en basilicum.
Dit brengt mij meteen in vakantiestemming. Nog een glaasje wijn er bij en ik waan me in Italië.
Ingrediënten
Foccacia:
– low FODMAP foccacia
– balsamico crème
– basilicum
– geroosterde pijnboompitten
Ricotta-tomatenspread:
– 40g ricotta
– 1 tomaat, ontpit en ontveld
Bereiding
1. Bak de focaccia af of rooster in de broodrooster en laat afkoelen.
2. Maak ondertussen de tomatenricottaspread. Ontvel en ontpit een tomaat, snij in stukjes en mix samen met de ricotta tot een smeuïge spread.
3. Besmeer de focaccia met een rijkelijk laagje tomatenricottaspread, beetje balsamicocrème (1 tl per portie) en werk af met pijnboompitten en enkele blaadjes basilicum.

Smakelijk!
0 reacties