Bruschetta is een veelgemaakt apertiefhapje bij een barbecue. Het doet me ook denken aan vakantie, waar bruschetta vaak op tafel verschijnt. Toen ik vorig jaar op vakantie was in Zuid-Frankrijk heb ik het elke dag gegeten. Het is snel klaar, smaakt altijd én je krijgt weer wat extra groentjes binnen.
Normaal gebruik ik coeur de boeuf tomaten, maar het is veel leuker met gekleurde kerstomaatjes. Zeker in de zomermaanden zijn de kerstomaatjes lekker zoet. De mix van rode en gele kleuren geeft meteen een zomerse toets aan je hapje.
Ingrediënten
– 1 low FODMAP stokbrood
– 6 rode kerstomaatjes
– 6 oranje kerstomaatjes
– 2 el olijfolie
– zwarte peper (van de molen)
– 6-tal blaadjes basilicum
Bereiding
1. Verwarm de oven op 175°C.
2. Snij de pistolet in stukjes. Laat de stukjes pistolet krokant worden in de oven.
3. Ondertussen snij je de kerstomaatjes in partjes. Doe in een kommetje.
4. Voeg hieraan wat olijfolie toe en kruidt met peper. Roer onder elkaar.
5. Versnipper wat basilicum. Voeg dit toe aan de stukjes kerstomaat en meng nog eens.
6. Beleg de toastjes met de kerstomaatjes.

Vallen deze bruschetta met gekleurde kerstomaatjes bij jou in de smaak?
0 reacties