
Curry met kabeljauw, kerstomaatjes en paksoi
Ingrediënten
- 150 g krieltjes
- olijfolie
- 45 g kerstomaatjes
- 75 g paksoi
- 1/4 pikant pepertje
- 1 kl gember, fijngesnipperd
- 1 tl komijn
- 60 ml kokosmelk
- 1 tl bouillonpoeder (zonder ui, look)
- 150 g kabeljauwhaasje
- peper
- zout
- peterselie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de krieltjes in een ovenschotel. Bestrijk met een beetje olijfolie. De krieltjes moeten 20 minuten in de oven.
- Halveer de kerstomaatjes. Snij de paksoi in stukken.
- Snij de rode peper in schijfjes en verwijder de zaadjes als je niet tegen pikant kan.
- Doe wat olijfolie in een pan. Voeg de kruidenmengeling toe en stoof de kerstomaatjes en de harde stukken van de paksoi er in aan.
- Voeg de kokosmelk en bouillon toe. Laat 15 à 20 minuten sudderen. Voeg de blaadjes van de paksoi de laatste 5 minuten toe.
- Kruidt de kabeljauwfilet met peper en zout. Bak dan ondertussen de kabeljauwfilet bruin aan beide kanten in wat vetstof.
- Leg de kabeljauwfilet in het midden van een diep bord en giet de curry er over. Werk af met wat peterselie.
- Serveer er de krieltjes bij.
0 reacties