Curry met kabeljauw, kerstomaatjes en paksoi (FODMAP arm)

21 mrt 2023 | FODMAP-arme recepten

 

Curry met kabeljauw, kerstomaatjes en paksoi

PDS diëtiste Carolien (www.dietistecarolienvreysen.be)
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 150 g krieltjes
  • olijfolie
  • 45 g kerstomaatjes
  • 75 g paksoi
  • 1/4 pikant pepertje
  • 1 kl gember, fijngesnipperd
  • 1 tl komijn
  • 60 ml kokosmelk
  • 1 tl bouillonpoeder (zonder ui, look)
  • 150 g kabeljauwhaasje
  • peper
  • zout
  • peterselie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de krieltjes in een ovenschotel. Bestrijk met een beetje olijfolie. De krieltjes moeten 20 minuten in de oven.
  • Halveer de kerstomaatjes. Snij de paksoi in stukken.
  • Snij de rode peper in schijfjes en verwijder de zaadjes als je niet tegen pikant kan.
  • Doe wat olijfolie in een pan. Voeg de kruidenmengeling toe en stoof de kerstomaatjes en de harde stukken van de paksoi er in aan.
  • Voeg de kokosmelk en bouillon toe. Laat 15 à 20 minuten sudderen. Voeg de blaadjes van de paksoi de laatste 5 minuten toe.
  • Kruidt de kabeljauwfilet met peper en zout. Bak dan ondertussen de kabeljauwfilet bruin aan beide kanten in wat vetstof.
  • Leg de kabeljauwfilet in het midden van een diep bord en giet de curry er over. Werk af met wat peterselie.
  • Serveer er de krieltjes bij.
0 reacties
Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept