Een wokgerecht staat minstens 1x per week op het menu bij mij thuis. Ik vind het erg gemakkelijk en snel te maken én bovendien is het lekker. Het is ook een ideale manier om restjes op te werken. Overschotjes groenten en zelfs vlees kan je toevoegen aan je gerecht.
Deze wok met rundsreepjes, prinsessenboontjes en champignons is één van mijn favoriete wokgerechten. Meestal voeg ik er prinsessenboontjes aan toe, maar de andere keer gooi ik er bij wat ik nog in huis heb: wortel, maïs, paprika, broccoli, sojascheuten,… Je kan ook zelf kiezen wat je het lekkerst vindt. Variatie-mogelijkheden genoeg!
Ingrediënten (2 personen)
– 150g soba noodles (100% boekweit)
– 200 g biefstuk
– olijfolie
– 1/2 tl vijfkruidenpoeder
– snufje gember
– 30 ml donkere sojasaus
– 1 tl ahornsiroop
– 150 g prinsessenboontjes
– 125 g champignons uit blik (of oesterzwammen)
– optioneel: sesamzaadjes
– optioneel: fijngehakte donkergroene deel van lenteui
Bereiding
1. Zet 2 kookpotten met water op. Kook de soba noedels en de prinsessenboontjes beetgaar.
2. Snij de biefstuk in dunne reepjes. Kruidt met vijfkruidenpoeder en een snufje gember.
3. Laat de champignons uitlekken.
4. Bak de rundsreepjes in wat olijfolie in een wokpan. Bak de champignons ook nog even mee.
5. Verwijder het overtollig vocht door de rundsreepjes en champignons in een vergiet te doen.
6. Doe sojasaus en ahornsiroop in de wokpan. Voeg rundsreepjes, prinsessenboontjes, champignons en noedels toe. Roerbak nog 2 minuten.
7. Het wokgerecht kan gegarneerd worden met sesamzaadjes en/of lenteui.
Ben jij ook dol op wokgerechten? Welk gerecht is jouw favoriet?
0 reacties