Hoe simpele dingen toch zo lekker kunnen zijn, bewijs ik met dit recept. Een spiegelei met boerenkool kan je in de ochtend maken, ook als je weinig tijd hebt.
Boerenkool in de ochtend spreekt je misschien niet aan, maar het smaakt lekker als je het wat aanstooft en bijkruidt. Wat past daar beter bij dan een ei? Een spiegelei! Nog wat crunch erbij en klaar. De liefhebbers van soldaatjes kunnen er nog brood bijsnijden om in het eigeel te doppen.
Ingrediënten (1 persoon)
– 25 g boerenkool
– 1 ei
– olijfolie
– peper
– zout
– zonnebloempitten of andere zaden of fijngehakte noten
Bereiding
1. Stoof de boerenkool aan in wat olijfolie.
2. Kruidt bij met peper en zout.
3. Wanneer de boerenkool zacht begint te worden, breek je het ei en bak je het in het midden.
4. Als het spiegelei klaar is, strooi er wat pompoenpitten over.
0 reacties