Spaghetti met romige paprikasaus

29 aug 2024 | gezonde recepten

Als er over spaghetti gesproken wordt, denkt iedereen automatisch aan spaghetti bolognaise. Zonde, want er zijn nog zoveel andere lekkere sauzen zoals deze romige paprikasaus.

Je kan de paprikasaus nog aanvullen met extra groentjes als je dat wil: wortel, courgette, tomaat, aubergine,…

Ingrediënten (1 persoon)

– 75g ongekookte spaghetti
– 1 rode paprika, in grove stukken gesneden
– 50ml light room of plantaardige room
– 1 kl paprikapoeder
– 1/2 kl chilivlokken
– 1 kl olijfolie
– afwerking: zonnebloempitten, peterselie

Bereiding

1. Verwarm de oven op 175°C.
2. Leg de stukken paprika op een bakplaat. Bestrijk met een beetje olijfolie. Rooster de paprika zo’n 15 minuten in de oven.
3. Haal uit de stukken paprika uit de oven. Leg op een bordje en bedek met huishoudfolie. Na 10 minuten kan je ze gemakkelijk ontvellen.
4. Zet een kookpot met water op voor de spaghetti. Kook de spaghetti.
5. Doe de paprika samen met de room, het paprikapoeder en de chilivlokken in een pot en mix tot een glad geheel.
6. Wanneer de spaghetti gaar is, giet af en spoel na met koud water.
7. Meng de romige paprikasaus onder de spaghetti.
8. Werk af met enkele zonnebloempitten en fijngesnipperde peterselie.

Spaghetti met romige paprikasaus gezond pastagerecht
Spaghetti met romige paprikasaus gezond pastagerecht

Geniet van deze spaghetti met romige paprikasaus!