Gegrilde Romeinse sla met avocadodressing (FODMAP-arm)

22 jul 2017 | FODMAP-arme recepten

Vandaag deel ik een recept voor een heerlijk én gezond bijgerecht: gegrilde Romeinse sla met een frisse dressing op basis van avocado, limoen en honing.

Het is een leuke aanvulling bij elke barbecue. Het is lekker zowel koud, lauw als warm. Ik gebruikte een grillpan, maar je kan de Romeinse sla natuurlijk ook op de barbecue leggen.

Ingrediënten (1 persoon)

Gegrilde Romeinse sla:
– enkele mini Romeinse sla
– 1 el neutrale olie

Dressing:
– 60g avocado
– 1 limoen, uitgeperst
– 1 kl ahornsiroop

Bereiding

Gegrilde Romeinse sla:
1. Was de mini Romeinse sla(harten). Dep droog en snij doormidden.
2. Verhit wat olie in een grillpan. Grill de Romeinse sla. Of leg op de barbecue.

Dressing:
Doe de avocado, het limoensap en de ahornsiroop in een beker en blendt tot een glad mengsel.

Optioneel: Werk de gegrilde Romeinse sla af met de dressing en enkele pompoen- en/of pijnboompitten.

Gegrilde Romeinse sla met avocadodressing gezond bijgerecht