Vandaag deel ik een recept voor een heerlijk én gezond bijgerecht: gegrilde Romeinse sla met een frisse dressing op basis van avocado, limoen en honing.
Het is een leuke aanvulling bij elke barbecue. Het is lekker zowel koud, lauw als warm. Ik gebruikte een grillpan, maar je kan de Romeinse sla natuurlijk ook op de barbecue leggen.
Ingrediënten (1 persoon)
Gegrilde Romeinse sla:
– enkele mini Romeinse sla
– 1 el neutrale olie
Dressing:
– 60g avocado
– 1 limoen, uitgeperst
– 1 kl ahornsiroop
Bereiding
Gegrilde Romeinse sla:
1. Was de mini Romeinse sla(harten). Dep droog en snij doormidden.
2. Verhit wat olie in een grillpan. Grill de Romeinse sla. Of leg op de barbecue.
Dressing:
Doe de avocado, het limoensap en de ahornsiroop in een beker en blendt tot een glad mengsel.
Optioneel: Werk de gegrilde Romeinse sla af met de dressing en enkele pompoen- en/of pijnboompitten.
