Binnen het laag FODMAP dieet kan je geen pesto eten door de knoflook. Gelukkig is het heel gemakkelijk om zelf pesto te maken. Deze groene pesto is heerlijk als spread op bruschetta, tussen een panini of als smaakmaker bij pasta.
Ingrediënten
– 50 ml olijfolie (met knoflookaroma)
– 3 handjes verse basilicum
– 30g pijnboompitten
– 20g geraspte Parmezaanse kaas
– snufje zwarte peper van de molen
Bereiding
1. Doe alle ingrediënten in een kom of maatbeker. Mix met een staafmixer tot een glad geheel.
2. Kruidt de pesto bij met peper, naar eigen smaak. Roer er nog eens door.
3. Bewaar de zelfgemaakte pesto in een afsluitbaar potje.
Tip: De zelfgemaakte pesto is enkele dagen tot een week houdbaar in de koelkast.
Als de pesto een tijdje staat, komt de olijfolie naar boven. Dat kan geen kwaad. Gewoon voor gebruik even roeren.
0 reacties