Rabarber pompelmoes mocktail (FODMAP-arm)

12 apr 2024 | FODMAP-arme recepten

De lente is aangebroken en met die eerste zonnestralen snak ik naar een gezellig terrasje doen met een lekker drankje zoals deze mocktail van rabarber en pompelmoes. Tsjing!

Ingrediënten

Rabarbersiroop:
– 500 g rabarber
– 250 g suiker
– 1/2 citroen
– water

Mocktail:
– (zelfgemaakte) rabarbersiroop
– 1/2 roze pompelmoes
– plat water

Mocktail met rabarbersiroop en pompelmoessap

Bereiding

Rabarbersiroop:
1. Maak de rabarber schoon. Snij de uiteindes er af en de rest in stukken. Laat de rode schil aan de rabarber, dit zorgt voor de rode kleur van de rabarbersiroop.
2. Doe de rabarber samen met de helft van de suiker en het citroensap in een kookpot. Roer tot de suiker gesmolten is. Voeg er daarna 0,5 liter water aan toe en laat zo’n 30 minuten sudderen op een laag vuur.
3. Doe het mengsel door een zeef en vang de rabarbersiroop op in een andere kookpot. Hieraan voeg je de rest van de suiker toe en laat dan nog 10 minuten verder inkoken.
4. Laat afkoelen. Wanneer afgekoeld, giet je de rabarbersiroop in een glazen, afsluitbare fles. Bewaar in de koelkast.

Mocktail:
1. Pers de roze pompelmoes. Gebruik hier 5 cl van.
2. Hieraan voeg je 3 cl rabarbersiroop en 5 cl water toe. Indien het pompelmoessap te zuur is, voeg je 2 cl extra rabarbersiroop toe.

Mocktail met rabarbersiroop en pompelmoessap
Mocktail met rabarbersiroop en pompelmoessap

Ga je deze mocktail uittesten?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *