Rabarber compote (FODMAP-arm)

7 apr 2024 | FODMAP-arme recepten

Wanneer rabarber in seizoen is, moet je snel zijn. Je kan er zoveel kanten mee uit (denk aan een heerlijke rabarberlimonade, snelle rabarber crumble of een puddingtaart met rabarber en framboos). Of je maakt er simpelweg compote van. Dan kan je er dagen van genieten!

Ingrediënten

– 500g rabarber
– 20g vanillesuiker
– 50 ml water

Bereiding

1. Was de rabarber en snij in stukken van 1 à 2 cm. Verwijder de schil niet.
2. Doe de stukjes rabarber samen met de vanillesuiker en het water in een stoofpot op een laag vuur.
3. Na 5 minuten is de suiker gesmolten. Vanaf dan laat je het nog 15 minuten verderstoven, terwijl je regelmatig roert. Als de rabarber zo goed als helemaal uiteen gevallen is, is de compote klaar.
4. Giet de rabarbercompote uit in een bewaarpotje. Laat de rabarber compote afkoelen alvorens het potje af te sluiten.

Bewaartip: Bewaar in een goed afgesloten potje. Maak je de compote graag in grote hoeveelheden klaar? Super, het kan gewoon ingevroren worden.

Rabarber compote

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *