Vandaag deel ik een toppertje voor op de barbecue: nectarinepartjes met ontbijtspek en balsamicocrème. Het is een zomers zoet hapje met een zoute toets. Geloof me, dit smaakt naar meer!
Je kan het als hapje of voorgerechtje bij een barbecue serveren of op een gezellige avond als aperitiefhapje.
En restjes – als die er al zijn – zijn ook lekker als toevoeging in een salade met wat gemengde sla en mozzarella er bij.
Ingrediënten
– 2 nectarines (bij voorkeur zachte doch stevige nectarines)
– 75g mager ontbijtspek
– balsamicocrème
Bereiding
1. Snij de nectarines in partjes.
2. Snij het ontbijtspek doormidden.
3. Wikkel een stukje ontbijtspek rond een partje nectarine. Steek er een tandenstoker of prikker in om vast te houden.
4. Leg de nectarinepartjes op de barbecue en laat bakken tot het spek bruin ziet.
5. Haal de nectarinepartjes met ontbijtspek van de barbecue en werk af met wat balsamicocrème.
Geniet!
0 reacties