Proef de herfst op je bord: knolselderpuree met geroosterde venkel, pompoen en champignonballetjes.
Ingrediënten (2 personen)
Geroosterde pompoen en venkel:
– 200g pompoen (diepvries of vers en in blokjes gesneden)
– 1 venkel
– 1 el olijfolie
Oesterzwamballetjes:
– 125g oesterzwammen
– 125g gekookte rode quinoa
– donkergroene deel van 1 lente-ui
– 25g geraspte cheddar
– 1 kl bloem + extra
– 2 el sojasaus
– zwarte peper van de molen
– zout
– olijfolie
Knolselderpuree:
– 200g knolselder (diepvries of vers en in blokjes gesneden)
– 1 aardappel
– lactosevrije melk
– zwarte peper van de molen
– zout
Bereiding
Geroosterde pompoen en venkel:
1. Verwarm de oven op 200°C.
2. Snij de pompoen in blokjes of gebruik diepvries-pompoenblokjes.
3. Snij de venkel in partjes.
4. Bestrijk de groenten met een beetje olijfolie.
5. Rooster de pompoen en venkel zo’n 30 minuten in de oven.
Oesterzwamballetjes:
1. Kook de quinoa gaar.
2. Snipper het donkergroene deel van lente-ui fijn en snij de oesterzwammen in stukken. Stoof aan in wat olijfolie.
3. Voeg de quinoa en sojasaus toe aan de groenten.
4. Kruidt bij met peper en zout.
5. Voeg de geraspte cheddar en bloem toe aan het mengsel en meng.
6. Mix het deeg met een staafmixer tot een smeuïg geheel. Het is normaal dat het deeg vochtig is.
7. Strooi wat bloem op je werkvlak of op een bord.
8. Maak balletjes uit het deeg en rol ze door wat bloem.
9. Bak de oesterzwamballetjes goudbruin in wat olijfolie.
Knolselderpuree:
1. Schil de knolselder en snij in stukken of gebruik diepvries-knolselderblokjes.
2. Schil de aardappel en snij in stukken.
3. Kook beide gaar en giet het kookvocht af.
4. Voeg een scheutje lactosevrije melk toe en plet de knolselder en aardappel tot knolselderpuree.
5. Kruidt bij met wat peper en zout.


Plaats de knolselderpuree met geroosterde venkel en pompoen en enkele oesterzwamballetjes op een bord en genieten maar!
0 reacties