Mijn vriend en ik maken regelmatig enchiladas klaar. Enchiladas? Enchiladas zijn een traditioneel Mexicaans ovengerecht waarbij (maïs)tortillas gevuld worden met pikant gehakt (of andere combinaties) en bedekt met tomatensaus en kaas. Het is zo lekker als het klinkt!
Ik heb het liefst één enchilada met gehakt en ééntje met kip. Twee gevulde enchiladas per persoon is meer dan genoeg. Je kan het altijd aanvullen met een frisse salade (sla, maïs, zwarte bonen,…).
Ik maak het gerecht calorie-armer door te kiezen voor filet americain i.p.v. gemengd gehakt, kleine volkoren wraps en een kleine hoeveelheid geraspte magere kaas.
Ingrediënten (2 personen)
– 200 g filet americain (of gemengd gehakt)
– 200 g kipfilet
– olijfolie
– 4 (volkoren) wraps
– tomatenpassata
– geraspte (magere) kaas
Zelfgemaakte Mexicaanse kruidenmix voor enchiladas:
– 1 kl cayennepoeder
– 1,5 kl paprikapoeder
– 1,5 kl komijnpoeder
– 0,5 kl zout
Bereiding
1. Snij de kipfilets in kleine blokjes. Kruidt met de helft van de Mexicaanse kruidenmix. Bak in olijolie.
2. Kruidt het gehakt met de kruidenmix. Bak ook in olijfolie.
3. Verwarm de oven voor op 200°C.
4. Vul de ene wrap met het kruidige gehakt, de andere met de gekruide kippenblokjes.
5. Plaats de wraps langs elkaar in een ovenschotel.
6. Overgiet met tomatensaus en strooi er wat kaas over.
7. Steek de enchiladas zo’n 10 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.

Heb jij al eens enchiladas gegeten?
0 reacties