Vandaag deel ik een idee voor een heerlijke lunch. Ik ben zot van mozzarella. Je zal altijd mozzarella in mijn koelkast vinden. Ik maak er graag een broodje mozzarella mee of een croque.
De combinatie mozzarrelle en pesto kent iedereen. Het is een top combinatie, maar soms ben je op zoek naar iets nieuws. Vandaar het idee om in plaats van pesto een zelfgemaakte paprikatapenade te gebruiken.
De paprikatapenade had ik oorspronkelijk gemaakt als topping voor toastjes of crackers. Omdat de tapenade eigenlijk ook een gezonde groentespread is, is het geschikt als smaakmaker op belegde broodjes.
Ingrediënten (1 persoon)
Paprikatapenade:
– 1 gegrilde rode paprika op olie (zonder knoflook)
– 2 kl kappertjes
– 1 kl olijfolie
Broodjes:
– 2 low FODMAP ciabatta broodjes
– 1/2 bol mozzarella
– 1 tl kappertjes
Bereiding
Paprikatapenade:
1. Snij de paprika in stukken en rooster 15 minuten in de oven op 175°C.
2. Laat afkoelen en verwijder de schil. Snij in stukken.
3. Doe de paprika samen met de kappertjes en olijfolie in een blender en hak fijn.
Broodjes:
1. Besmeer de ciabatta broodjes met een laagje paprikatapenade.
2. Voeg nog een 5-tal kappertjes toe.
3. Snij de mozzarella in plakjes en leg 2 à 3 plakjes op elk ciabatta broodje.
Een lunchidee om uit te proberen!
0 reacties