Hier is het eerste herfstrecept: boekweit granola met amandelen en veenbessen. Ik vind het een granola die perfect is voor dit seizoen.
Bij deze granola is boekweit het hoofdingrediënt. Als je deze graantjes in de oven laat bakken, worden ze heerlijk krokant. Door er opgeklopt eiwit onder te roeren, krijg je van die grote granolabrokken. Crunchy om als granola te gebruiken, maar even lekker om zo uit een potje op te knabbelen.
Ingrediënten
– 125 g boekweit
– 75 g havermoutvlokken
– 30 g veenbessen (gezoet zonder appelsap)
– 30 g amandelen
– 1 ei
– 2 tl kaneel
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Neem een ei en scheidt het eiwit en de eidooier. Het eiwit klop je op.
3. Doe boekweit, havermoutvlokken, amandelen en kaneel in een kom en meng. Roer hieronder het opgeklopt eiwit.
4. Neem een ovenschotel en leg er bakpapier op. Spreidt de granola uit.
5. Bak de granola in de oven gedurende 10 minuten tot het goudbruin en krokant is.
6. Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen.
7. Voeg daarna de veenbessen toe.
Je kan deze heerlijke boekweit granola afwisselen met mijn basis granola.
0 reacties