Bladerdeegtaartjes met ei, wortel en tuinkers (FODMAP-arm)

15 mrt 2024 | FODMAP-arme recepten

Geef een zonnige toets aan je Paastafel met deze bladerdeegtaartjes met ei, wortel en tuinkers. Het is ook heel feestelijk voor elke brunch.

Ingrediënten (1 stuks)

– 4 vierkante plakjes low FODMAP bladerdeeg
– 4 kleine eieren
– 1 grote wortel
– tuinkers

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Verdeel het bladerdeeg in 4 plakjes/vierkantjes. Plooi de randen zo’n 1 cm naar binnen. Duw dicht met een vorkje.
3. Bak de bladerdeegtaartjes 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en duw het midden plat met een vork.
4. Breek de 4 kleine eieren één voor één in een kopje. Giet vervolgens in het midden van het taartje.
Tip: Indien je medium of grote eieren gebruikt, giet dan een beetje van het ei-eiwit weg. Anders loopt het over het taartje.
5. Laat de bladerdeegtaartjes nog 10 à 12 minuten verder bakken tot het ei gebakken is.
6. Maak ondertussen de wortelslingers. Schil een wortel en gebruik een dunschiller voor de slierten wortel te maken. Ze krullen deels van zelf. Rol ze eventueel zelf verder op.
7. Haal de bladerdeegtaartjes met het ei uit de oven. Leg op een bord, voorzie van enkele wortelslingers en tuinkers.

Bladerdeegtaartjes met ei, wortel en tuinkers Paas brunch

Smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *