Eerste Hulp Bij Prikkelbare Darmen

Ervaar je klachten die geassocieerd worden met het prikkelbare darm syndroom, zoals winderigheid, buikpijn, constipatie of een opgeblazen gevoel? Denk je dat je PDS kan hebben of kreeg je net de diagnose?

Heb je maar beperkte last en wil je snelle verlichting van de symptomen zonder een uitgebreid stappenplan of eliminatiedieet?

Ontdek de Eerste Hulp Bij Prikkelbare Darmen cursus, de laagdrempelige online cursus met tips voor kleine aanpassingen die een groot verschil maken voor je prikkelbare darmen.

€47

Amina
PDS Starterscursus PDS diëtiste constipatie diarree bloating

Stel je voor: je ongemakken verlicht

 • Geen opgezwollen buik en buikpijn meer. Die broeksknoop mag dicht blijven na de maaltijd.
 • Je weet welke voedingsmiddelen je symptomen veroorzaken en kan ze vermijden wanneer je uit eten gaat.
 • Je mooiste zomerkledij dragen of in bikini plezier maken in het zwembad? Dat kan zonder opgeblazen buik.
 • Je hebt een regelmatige, vlotte stoelgang.
 • Je voelt je stukken beter zonder je hele leven om te gooien. De kleine aanpassingen vragen weinig moeite, maar hebben wel een groot effect.

De Eerste Hulp Bij Prikkelbare Darmen cursus is de ideale cursus voor mensen die milde klachten ervaren of nog maar net met de diagnose PDS in aanraking kwamen en hun symptomen willen aanpakken zonder al meteen een uitgebreid traject te volgen.

Waarom zelf je klachten aanpakken?

Als je gaat googelen over PDS-symptomen en darmklachten, kom je al snel uit bij zaken zoals het FODMAP-dieet of uitgebreide behandelingen. Maar misschien heb jij niet zoveel last van die symptomen, of kreeg je nog maar net de diagnose PDS en voel je je nog niet klaar voor een lang traject bij een diëtist of een streng eliminatiedieet. Je krijgt wel tips van je dokter, je vrienden, familie of “dokter Google”, maar welke tips werken nu echt?

Wil je hulp van iemand die gespecialiseerd is in het prikkelbare darm syndroom? Wil je die ongemakken, zoals buikpijn, constipatie of winderigheid snel verlichten? Dan vind je in deze cursus de kleine aanpassingen waar je misschien nog niet aan gedacht had, maar die wel een groot verschil kunnen maken. Met praktische, meteen toepasbare tips en tricks.

Zo ziet de online cursus eruit

v

Module 1: PDS & normale stoelgang

In deze module ontdek je meer over het prikkelbare darm syndroom en wat een normale stoelgang is en wat niet.

Module 2: Eerste aanpassingen

In deze module ontdek je welke aanpassingen je al kan doen in je voedingspatroon en je gewoontes om snel je klachten te verlichten. Zonder streng eliminatiedieet.

Module 3: Tips voor elk symptoom

De symptomen die je de meeste last kunnen bezorgen zijn constipatie, diarree, opgeblazen gevoel, uitgezette buik en winderigheid. In deze module ontdek je per symptoom wat je kan doen om de klachten te verminderen

Les 1: Wat is het prikkelbare darm syndroom?

Les 2: Wat is een normale stoelgang?

Les 3: Goede gewoontes

Les 4: Voedingstips

Les 5: Voedingstriggers

Les 6: Constipatie

Les 7: Diarree

Les 8: Opgeblazen gevoel, uitgezette buik en winderigheid

Schrijf je nu in voor de Eerste Hulp Bij Prikkelbare Darmen cursus en ervaar snelle verlichting van je PDS-symptomen.

€47

Zij merkten een groot verschil dankzij kleine aanpassingen

Het was een eyeopener om te zien hoe kleine aanpassingen in mijn dagelijks leven zo’n impact kunnen hebben.

– J.

Al veel minder buikpijn, minder opgeblazen gevoel. Verbaasd hoe het soms in kleine dingen zit waar je niet bij stil zou staan dat je darmen zou triggeren.

– E.

Is de Eerste Hulp Bij Prikkelbare Darmen cursus iets voor jou?

 • Voelt je buik geregeld opgezwollen, heb je af en toe last van diarree of constipatie? Vermoed je dat die klachten te linken zijn aan prikkelbare darmen?
 • Kreeg je net de diagnose PDS?
 • Weet of vermoed je dat je PDS hebt, maar heb je nog geen stappen gezet richting een behandeling?
 • Wil je eerst zien of je je klachten kan verhelpen door je voedingsgewoontes aan te passen, voor je aan medicatie denkt?
 • Ben je op zoek naar kleine, haalbare acties i.p.v. een uitgebreid stappenplan of restrictief eliminatiedieet?
 • Wil je meteen aan de slag gaan met aanpassingen die een bewezen effect hebben?
PDS Starterscursus PDS diëtiste constipatie diarree bloating

Het is moeilijk om te weten waar te beginnen. Speciaal voor jou heb ik deze Eerste Hulp Bij Prikkelbare Darmen cursus ontwikkeld zodat je zelf al de eerste kleine stappen kan zetten. Kleine aanpassingen in je voeding, bijvoorbeeld. Dingen waar je zelf nog niet bij had stilgestaan, maar die een grote impact hebben op je buikgevoel. Misschien zelfs al voldoende om comfortabel verder door het leven te gaan.

Schrijf je nu in voor deze online starterscursus en ervaar snelle verlichting van je PDS-symptomen.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of deze cursus iets voor mij is?

Deze cursus is specifiek gericht op mensen die klachten ervaren die gelinkt worden aan prikkelbare darmen of die net de diagnose PDS hebben gekregen en eerst zelf aan de slag willen om hun symptomen te verlichten. Ook mensen die weten dat ze PDS hebben, maar niet zo vaak last hebben of eerder milde klachten vertonen, kunnen met deze cursus zelf al stappen ondernemen om hun klachten te verminderen.

Twijfel je? Neem dan zeker contact op en ik beantwoord graag al je vragen.

Ik ervaar maar één van de klachten die je opnoemt, is de cursus dan ook geschikt voor mij?

Ja. In de cursus vind je specifieke tips voor elk symptoom. Zijn bepaalde symptomen niet voor jou van toepassing, dan kan je die overslaan.

Hoe lang duurt het om de cursus door te nemen?

De cursus bestaat uit 1u 45 min videomateriaal. De tips kan je meteen toepassen, dus je zal al snel resultaat opmerken.

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Je hebt toegang tot de cursus voor 1 jaar.

Wat is het verschil tussen deze cursus en de PDS Ontprikkeld cursus?

Eerste Hulp Bij Prikkelbare Darmen bevat behapbare, meteen toepasbare tips en tricks om je klachten te verminderen zodat ze geen zware impact meer hebben op je leven. Dit is vooral voor mensen die pas recent met de klachten of PDS in aanraking kwamen of die eerder milde ongemakken ervaren.

PDS Ontprikkeld is een uitgebreider stappenplan met diepgaande informatie over het prikkelbare darm syndroom en een inzicht in je eigen gewoontes en triggers. In deze cursus komt ook het FODMAP dieet aan bod en krijg je toegang tot weekmenu’s en receptenbundels.

Vind ik in deze cursus informatie over het FODMAP dieet?

Nee. Dit is een instapcursus die tips meegeeft zonder FODMAP dieet. Wil je aan de slag met het FODMAP dieet en daar meer over weten, dan is mijn cursus PDS Ontprikkeld interessant voor jou.

Wil je toch meer begeleiding, neem dan contact op en we kijken hoe ik jou verder kan helpen als diëtiste.

Is er begeleiding inbegrepen?

Neen, er is geen individuele begeleiding inbegrepen bij deze cursus. Met het heldere advies in de videolessen en de praktische tips kan je zelf aan de slag.

Wil je toch meer begeleiding, neem dan contact op en we kijken hoe ik jou verder kan helpen als diëtiste.

Wat als ik na deze cursus onvoldoende beterschap ervaar?

Dat wil dan zeggen dat er meer zaken een rol spelen dan degene die we in deze cursus behandelen. Dan raad ik je aan om met de cursus PDS Ontprikkeld verder te gaan en via een eliminatiedieet uit te zoeken welke voedingstriggers en andere factoren een invloed hebben. Of je kan je aanmelden voor het PDS Power Plan met persoonlijke begeleiding.